Nemzetközi foci

Leütötte a szakkommentátort, kitiltották a stadionokból

A klubelnök nem törődik a büntetéssel, azt ígéri, vasárnap is ott lesz a meccsen.

Tizennégy hónapos eltiltást kapott Christian Constantin, az FC Sion futballklub elnöke, amiért szeptember végén megvert egy szakkommentátort.

A svájci liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében a sportvezető a következő bő egy évben nem léphet be olyan stadionba, amelyben bajnoki-, kupa-, vagy válogatott-mérkőzést rendeznek. – írja az MTI. A szervezet közleménye úgy fogalmaz, Constantin viselkedése „egyértelmű és komoly erőszak”, amely „alapjaiban ingatja meg a labdarúgás értékeit”.

Az elnök egy újságcikkben úgy nyilatkozott a döntésről, hogy „nevetnie kell rajta”, és szóvá tette, hogy a fegyelmi bizottság meg sem hallgatta őt az esetről.

FÉLELMETES TELJESÍTMÉNY
Lewandowski egymaga jobb a magyar válogatottnál

– Ha háborút akarnak, megkapják. Meglátjuk, a végén ki marad majd talpon – jelentette ki a Le Matin hasábjain. Hozzátette, mivel kifizette a bérleti díjat csapata stadionjának páholyában, tervei szerint ott lesz a lelátón a St. Gallen elleni, vasárnapi bajnokin.

Constantin nem bánta meg, amit tett Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

A sportvezető szeptember végén az FC Lugano vendégeként aratott 2-1-es győzelem után pofon vágta, meglökte és meg akarta rugdosni Rolf Fringert, a válogatott volt szövetségi kapitányát, amiért Constantin szerint hetek óta ócsárolta őt, a tévéműsorokban nárcisztikusnak nevezte, s azt állította, hogy semmi empátia nincs benne. A 60 éves szakember a földre esett a támadás következtében.

Olvasói sztorik