Nemzetközi foci

Az emberhátrányt már nem bírták el a hősiesen küzdő szírek – VIDEÓ

A rendes játékidő nem hozott döntést az ausztrálok elleni pótselejtezőn.

Magyar idő szerint késő délelőtt kezdődött Sydneyben az Ausztrália–Szíria ázsiai pótselejtező visszavágója a jövő évi világbajnokságért. Az első meccsen, a malajziai Melakában 1-1-re végeztek a csapatok.

Ezt olvastad már?

Tripla áron vinné a PSG a Premier League legjobb középpályását

Akkor a szaúd-arábiai al-Ahli SC légiósa, Omar al-Szoma egyenlített, ezúttal pedig vezetést szerzett a vendégeknek, de az Everton korábbi középpályása, Tim Cahill gyorsan egyenlített. A második félidő nem hozott gólt, így hosszabbítás következett.

A 94. percben emberhátrányba került Szíria, al-Mavasz megkapta második sárgáját, ezt követően pedig végig Ausztrália támadott, aminek a 109. percben meg is lett az eredménye: Kruse tizenhatoson belüli beadását Cahill fejelte a kapu jobb oldalába. Ezzel a góllal Ausztrália továbbjutott, Szíriának pedig eddig tartott a tündérmese.

A közel-keleti együttes már azzal is történelmi tettet hajtott végre, hogy pótselejtezőt vívhat, ugyanis korábban még soha nem jutott ilyen sokáig a kvalifikációban.

A párharc győztese interkontinentális pótselejtezőt játszik az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjével. Az ottani selejtezők magyar idő szerint szerda hajnalban zárulnak, negyedikként a jelenleg harmadik Egyesült Államok (12 pont), illetve az őt követő Panama (10) vagy Honduras (10) végezhet.

Szíria szerzett vezetést

Cahill egyenlített

Cahill győztes gólja

Világbajnoki pótselejtező, ázsiai zóna, visszavágó:

Ausztrália–Szíria 2-1 (1-1, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után

Továbbjutott: Ausztrália (3-2-es összesítéssel)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik