Nemzetközi foci

„Már nem élvezem a futballt” – hamarosan visszavonul az aranylabdás zseni

Zidane útján folytatná karrierjét.

Visszavonul az utolsó labdarúgó, aki Cristiano Ro­nal­do és Lionel Messi előtt Aranylabdát tu­dott nyerni, legalábbis erre lehet következtetni Kaká legfrissebb nyi­latkozatából – írja a Bors.

– Már nem élvezem annyira a futballt. Mindegyik mérkőzés után fájdalmaim vannak. A testem jelzi, hamarosan eljön az idő… Jó lenne Zinédine Zidane példáját követni. Miután visszavonult, megtalálta azt, amit szeretne csinálni. Sokat tanult, és az utánpótlásban kezdett el edzősködni. Ez nekem is tetszene – mondta Globo Esporténak a brazil, aki 35 évesen akaszthatja szögre a stoplist. Jelenleg az amerikai Orlando Cityben játszik.

Ezt láttad már?
Hirdetést adott fel, így talált magának csapatot a világbajnok labdarúgó

Francia példaképe is a 35. életévében járt, amikor visszavonult. De van még hasonlóság bőven: Zidane 26 évesen kapott Aranylabdát, Kaká a díj megnyerése után pár hónappal töltötte be a huszonhatot.

Zidane pár éve még Carlo Ancelotti másodedzőjeként pallérozódott, és nem elképzelhetetlen, hogy Kakára is ez vár. Az olasz szakembert a Milan-szurkolók szívesen látnák Vincenzo Montella he­lyén, és Kaká több­ször hangoztatta: ha befejezi a focit, szívesen visszatérne Milánóba, ahol megőrülnek érte.

Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik