Nemzetközi foci

Szerbia és Izland is kihasználta a ziccert – VIDEÓ

A horvátok, illetve az írek is elcsípték a pótselejtezőt érő második helyet.

A G-csoportban már a játéknapot megelőzően biztos volt, hogy a spanyolok csoportelsőként végeznek, míg a biztos második Olaszország pótselejtezőre kényszerül. Kedd este a tartalékos hispánok Illarramendi góljával Izraelt is kipipálták, míg az olaszok Candreva találatával verték az albánokat.

EZT FIGYELD!
Tovább íródik az izlandi csoda – VIDEÓ

A D-jelezésű kvartettben az éllovas Szerbia odahaza nem botlott a grúzok ellen (1-0), így az első helyet megtartva biztos résztvevője lesz a jövő évi orosz tornának. Az írek legyőzték Wales együttesét, a győztes gólt McClean jegyezte a második félidőben, így a vendégeké lett a pótselejtezőt érő második hely.

Az I-csoportban a listavezető Izland hozta a kötelezőt Koszovó ellen, így első helyen automatikusan kijutott a vb-re. A második pozícióért ádáz csatát vívott egymás ellen az ukrán és a horvát válogatott. Déli szomszédjaink Kramaric góljával (62.) törték meg a gólcsendet, majd a Hoffenheim támadója nyolc perccel később már duplánál járt, így övék lett a három pont.

A csoportmásodikok sorrendje – Szlovákia a leggyengébb második*

Az állás Fotó: eredmenyek.com

* Szlovákia csak abban az esetben kerülheti el a kilencedik pozíciót és játszhat pótselejtezőt: ha kedden Görögország nem rabol három pontot Gibraltár otthonából, míg a bosnyákok legyőzik a házigazda Észtországot.

Sigurdsson, 1-0

McClean, 1-0

Vb-selejtezők, európai zóna

D-csoport

Moldova–Ausztria 0-1 (0-0)

Szerbia–Grúzia 1-0 (0-0)

Wales–Írország 0-1 (0-0)

Tabella Fotó: uefa.com

G-csoport

Albánia–Olaszország 0-1 (0-0)

Macedónia–Liechtenstein 4-0 (2-0)

Izrael–Spanyolország 0-1 (0-0)

Tabella Fotó: uefa.com

I-csoport

Finnország–Törökország 2-2 (0-0)

Izland–Koszovó 2-0 (1-0)

Ukrajna–Horvátország 0-2 (0-0)

Tabella Fotó: uefa.com
Olvasói sztorik