Nemzetközi foci

A lengyelek a vébé-szereplést, a szlovákok a második helyet harcolták ki

A már biztos első angolok és németek is győztes meccsel zártak; Dánia és Észak-Írország pótselejtez.

Három csoport zárult vasárnap este az európai világbajnoki selejtezőkben.

Az E-csoportot vezető Lengyelországnak egy döntetlen is vébé-szereplést jelentett volna – úgy tűnt, Lewandowskiék egy félidő alatt le is rendezik a Montenegró elleni meccset, azonban az ellenfél 2-0-ról még fel tudott állni – a hajrá viszont a lengyeleknek sikerült jobban, 4-2 lett a vége, így 25 ponttal zártak az élen. Dánia döntetlenre végzett a románok ellen, így 20 ponttal második helyen fejezte be a csoportot, és pótselejtezőt játszhat.

Olvastad már?
Komoly ajánlat Messiért

Az F-csoportban is lezárultak a küzdelmek. A már biztos továbbjutó angolok a litvánok otthonában is nyertek – Kane büntetőjével –, így 26 ponttal zártak a csoport élén. A második helyért folyó szlovák–skót-csata a szlovének közreműködésével dőlt el: Szlovákia 3-0-ra nyert Málta ellen, Skócia viszont 2-2-vel zárt Szlovéniában, így a szlovákok szerezték meg a második helyet, jobb gólkülönbségükkel.

Szlovákia második helye pótselejtezőt érhet Fotó: uefa.com

A C-csoport a 20.45-ös kezdésre már nem is tartogatott izgalmakat. A százszázalékos német válogatott ugyanis korábban biztosította világbajnoki szereplését, míg a biztos második északírek a kora esti eredményeknek köszönhetően szintén biztos résztvevői a rájátszásnak, függetlenül attól, hogy hány pontot szereznek az utolsó körben.

A németek végül Süle és Mustafi sérülése ellenére is kiütötték Azerbajdzsánt (5-1). Csehország is ötöt lőtt San Marinónak, az északírek pedig már fejben a vébé-pótselejtezőn lehettek: 1-0-ra kikaptak Norvégiában.

Vb-selejtezők, európai zóna

E-csoport

Dánia–Románia 1-1 (0-0)

Lengyelország–Montenegró 4-2 (2-0)

Kazahsztán–Örményország 1-1 (0-1)

F-csoport

Litvánia–Anglia 0-1 (0-1)

Szlovákia–Málta 3-0 (1-0)

Szlovénia–Skócia 2-2 (0-1)

C-csoport

Csehország – San Marino 5-0 (3-0)

Németország–Azerbajdzsán 5-1 (1-0)

Norvégia – Észak-Írország 1-0 (0-0)

Fotó: eredmenyek.com

Fotó: eredmenyek.com

Fotó: eredmenyek.com

Olvasói sztorik