Nemzetközi foci

Magyaros problémával küzd az olasz kapitány

Giampiero Ventura a gyenge második félidő után ismerős nyilatkozatot tett.

A spanyol válogatott kijutott a jövő évi világbajnokságra, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte Albániát a selejtezősorozat pénteki játéknapján, az olaszok viszont csupán 1-1-es döntetlent értek el Macedóniával szemben.

Giampiero Ventura itáliai szövetségi kapitány elismerte, hogy csapata a második félidőben gyengén játszott, mindezt játékosai nem megfelelő erőnlétével indokolta.

Ezt olvastad már?

Ekkora füttyöt még egyetlen játékos sem kapott saját szurkolóitól – VIDEÓ

A torinói meccs első felvonásában egyértelmű fölényben volt az olasz csapat, amely Giorgio Chiellini góljával meg is szerezte a vezetést. A szünet után meglepetésre a macedónok játéka dominált, és a Palermo csatára, Aleksandar Trajkovski betalált a 172. válogatott meccsén védő Gianluigi Buffon hálójába.

“Elvesztettünk néhány játékost és elvesztettük a fonalat, amelyet az első félidőben felvettünk. Azt hiszem, erőállapotban volt nagy különbség a felek között, és amikor ez csökken, azzal tompul az élesség is, így pedig nem tartható fent a korábbi szint. Ha nem kezdeményezünk támadásban egy egész félidőn keresztül, akkor könnyen gólt kaphatunk” – nyilatkozta a tapasztalt szakvezető a lefújás után.

Ventura hozzátette, nagyon nehéz dolguk lesz a pótselejtezőben, ha úgy játszanak majd, ahogyan a Macedónia elleni második felvonásban.

Ami az erőnlétet illeti, ez szeptemberben még általánosabb kérdés volt, most viszont már konkrét, hiszen zajlanak a bajnokságok, de vannak olyan játékosok, akik egyszerűen nem játszanak rendszeresen a klubjukban – ismerős, magyaros probléma…

Claudio Marchisio, Marco Verratti, Daniele De Rossi, Lorenzo Pellegrini és Andrea Belotti sérülés miatt nem szerepelhetett, utóbbi a térde miatt a pótselejtezőt is kihagyja.

https://www.youtube.com/watch?v=WpDjfuU7nKU

Az olaszok hétfőn Albániában lépnek pályára, aztán várják, hogy kialakuljon a pótselejtező mezőnye, hiszen még az sem biztos, hogy kiemeltek lesznek a sorsolásnál.

Olvasói sztorik