Nemzetközi foci

Az olasz kapitánynak nem kell, úgyhogy brazil válogatott lesz

A Serie A egyik legjobb középpályásáról hallani sem akar Giampiero Ventura.

A spanyolországi vereség és a Macedónia elleni döntetlen jelzi, hogy mostanság nem megy az olasz válogatottnak. Daniele De Rossi, Lorenzo Pellegrini és Claudio Marchisio is hiányzik sérülés miatt, a szövetségi kapitány mégsem hívta be Jorginhót, a listavezető Napoli középpályását, aki remek formában van.

A szakvezető legutóbb már csak annyit reagált a felvetésre, hogy korábban már számos alkalommal elmagyarázta a mellőzés okát, ami technikai kérdés.

Ezt olvastad már?

Volt-e jobb német kapitány Joachim Löwnél? Mutatjuk!

Jorginho ügynöke pedig megerősítette, hogy a középpályás elfogadja a brazilok invitálását, amennyiben megkeresik, még akkor is, ha Olaszország színeiben szeretne játszani.

A Napoli 25 éves játékosa Brazíliában született, de gyermekkorában Olaszországba költözött. Antonio Conte időszakában két barátságos mérkőzésen pályára lépett a válogatottban, de ez nem akadálya, hogy ezután a dél-amerikai országot képviselje.

Menedzsere, Joao Santos szerint Ventura azért nem számít rá, mert az általa kidolgozott csapatszerkezetben nincs olyan tulajdonságokkal rendelkező játékos, mint ő.

Nem tart igényt a nápolyi középpályásra az olasz kapitány Fotó: Europress/AFP

Ha játszani fog a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-meccsen, elképzelhető, hogy a brazil kapitány, Tite meghívja.

“Nem csalódott, de ezen lehetetlenné vált az olasz válogatottsága. Ha Brazíliából, a szülőföldjéről hívják, akkor elfogadja” – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik