Nemzetközi foci

Politikai közvetítést vállalna az FC Barcelona

Kezdeményezések sora indult a spanyol és katalán kormány közötti párbeszédért.

A katalán függetlenség kinyilvánításának tervére reagálva kezdeményezések egész sora indul Spanyolországban, szorgalmazva a spanyol és katalán kormány közötti párbeszédet, a kialakult krízishelyzet tárgyalásos rendezését.

Ezt olvastad már?

Barcelona: Iniestával hosszabbítottak, nem is akármeddig

“Beszéljenek, mielőtt több kárt okoznak nekünk” – írta internetes közösségi oldalán Andrés Iniesta, az FC Barcelona csapatkapitánya még csütörtökön, csatlakozva azon közéleti szereplők és művészek sokaságához, akik már kifejezték hasonló véleményüket az elmúlt napokban.

Maga a katalán futballklub vezetése azt jelentette be, hogy szívesen vállalna közvetítőszerepet a felek között, ennek érdekében csatlakozott egy frissen alakult testülethez, amelynek neve: Független bizottság a párbeszédre, közvetítésre és a megbékélésre.

A katalán szavazók többsége a függetlenséget választja Fotó: Getty Images

Katalóniában múlt vasárnap függetlenségi népszavazást tartottak annak ellenére, hogy azt a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette. A referendum a spanyol rendőrök és a szavazók közötti összecsapásba torkollt. Az előzetes eredmények szerint a választásra jogosultak 42,3 százaléka vett részt a népszavazáson, összesen 2,26 millióan, akiknek 90 százaléka, 2,02 millió támogatta az elszakadást Spanyolországtól.

Olvasói sztorik