Nemzetközi foci

Messiék edzője a kudarcok ellenére is magabiztos

Optimistán nyilatkozott Jorge Sampaoli, az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

Az argentin válogatott csak egy gólt szerzett és három pontot gyűjtött a legutóbbi négy forduló során a világbajnoki selejtezősorozatban, Jorge Sampaoli szövetségi kapiány mégis azt mondta, továbbra is hisz a kijutásban.

A kétszeres világbajnokság az utolsó forduló előtt még pótselejtezős helyen sem áll, úgyhogy 1970 után ismét lemaradhat a tornáról.

Ezt olvastad már?

“Reménykedem, ha olyan odaadóan játszunk kedden is, mint ma, akkor ott leszünk a világbajnokságon, sőt biztos vagyok ebben” – nyilatkozta Sampaoli a perui meccs után.

“A csapat egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és tudása legjavát nyújtotta. Megérdemeltük a győzelmet, a különbség egyértelmű volt” – tette hozzá.

Az első négy helyezett kijut az oroszországi tornára, az ötödik pótselejtezőt játszik Új-Zélanddal.

jorge Sampaoli a jelek szerint nem esett pánikba Fotó: Europress/AFP

“Sikerült döntetlent elérnünk, és bár győzni szerettünk volna, rájöttünk, hogy az argentinok otthonában nehéz pontot szerezni. Úgy játszottunk, ahogyan terveztük, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel támadásban. Az utolsó fordulóban a saját kezünkben lesz a sorsunk, ráadásul hazai környezetben” – nyilatkozta a perui kapitány, Ricardo Gareca.

Csapata 1982 után juthat ki ismét a világbajnokságra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik