Nemzetközi foci

Bejelentették a Bayern München új vezetőedzőjét – hivatalos

A 72 éves Jupp Heynckes négy és fél év után tér vissza a bajorokhoz.

A német Kicker tényként közli, hogy a 72 éves Jupp Heynckes lesz a Bayern München vezetőedzője, ahonnan nemrég elküldték az olasz Carlo Ancelottit. Négy óra előtt pár perccel a klub is megerősítette a hírt. Heynckes, akivel 2013-ban triplázott a klub, negyedszer ül le a bajor kispadra, jelen állás szerint a szezon végéig. Hétfőn mutatja be hivatalosan is a klubja.

Heynckes segédedzője Peter Hermann lesz, emellett Hermann Gerland, Dr. Holger Broich és a kapusedző Toni Tapalovic került még a stábba. A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján.

Ezt olvastad már?
Shakira elhagyta Piquét, szakított az álompár

A német vezetőedző egyébként nem visszatérésnek nevezte érkezését, hanem egy barátságnak, hozzátéve, hogy azért vállalta el a feladatot, mert odavan a klubért. Heynckes négy és fél éve távozott a csapattól, azóta máshol nem dolgozott vezetőedzőként. A cikk azt is valószínűsíti, hogy az Ancelotti helyére beugró Willy Sagnol számára véget értek a kalandok Münchenben.

Visszatért a sikeredző Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik