Nemzetközi foci

Dárdai elmondta, mi a baj a német focival

Őszintén kitálalt a Hertha magyar trénere.

A múlt héten valamennyi Bajnokok Ligája és EL-szereplő német klub vereséget szenvedett. A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC is egyike volt a kínos eredménylistát összehozó együtteseknek, a berliniek a svéd Östersund vendégeként kaptak ki az EL-ben. A Berliner Zeitung a magyar trénert kérdezte, mi lehet a gond a német focival.

Dárdai elsősorban abban látja a hibát, hogy hiányoznak a Götzék és Özilek, mert az atletikusság és a taktika szempontjából nézve fejlődik a liga. Csakhogy egyre inkább a gyors átmenetekre terelődik a hangsúly, mert a csapatok egyre jobban védekeznek, egyre nehezebb gólt szerezni felállt fal ellen. A labdabirtoklós játéknál a befejezésekhez, az egyre szűkülő üres területek megtalálásához különleges képességek kellenek. A szűkre szabott területeken alig marad mozgástere az egyéneknek.

– Ilyenkor van szükséged kivételes játékosokra, de jelenleg az utánpótlásból hiányoznak az olyanok, mint például Götze vagy Özil. Régen, mikor az utcán fociztak, megtanulták az ilyen trükköket, de ma az internet és a játékkonzolok világában ez egyre ritkább

A magyar szakembert a Hertha EL-szerepléséről is kérdezték. Az Östersund elleni vereségét egy gól nélküli döntetlen előzte meg a Bilbao ellen.

– Az elmúlt két évben jóval felülmúltuk a várakozásokat. Nyolc év után jutottunk ki újra a nemzetközi porondra, és jól játszottunk egy spanyol élcsapat, a Bilbao ellen. Az Östersund ellen is megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, valamint kaptunk egy szerencsétlen tizenegyest. A javunkra viszont nem ítéltek meg egy büntetőt. Ez nem jó, de korábban is volt már erre példa – nyilatkozta Dárdai.

Dárdai elmondta, mi a baj a német futballal Fotó: Europress/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik