Nemzetközi foci

Az edző, aki fél együtt játszatni Messit és Dybalát

Még a végén simán nyernének...

Joggal tehetjük fel a L’art pour L’art társulat szállóigévé vált kérdését az argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli nyilatkozata után, azaz „Nooooormális???”. A trénernek ugyanis hiába áll rendelkezésre a támadósorban két olyan világklasszis játékos, mint Lionel Messi és Paulo Dybala, szerinte túl rizikós együtt pályára küldeni őket. Azt is megpróbálta elmagyarázni, hogy miért.

Micsoda sztori!
Hét meccsen 110 gólt kapott a magyar csapat

– Kockázatos egyszerre a kezdőbe nevezni őket, hiszen eddig nagyon kevés percet játszottak együtt, nekünk pedig nincs időnk arra, hogy kettejük kapcsolatát összecsiszoljuk, dolgozzunk rajta. Másra kell helyeznünk a hangsúlyt, olyan elemre, ami már sokkal szilárdabb és hatásosabb, hiszen ez nem egy meccs lesz a sok közül, muszáj lesz a legjobbunkat nyújtani. Dybala a jövőnket jelenti, jelenleg azonban az a probléma áll fenn, hogy ő és Messi nagyon hasonlóak – idézi a football-italia.net Sampaolit.

Argentína magyar idő szerint péntek hajnalban játszik hazai pályán Peru ellen a világbajnoki-selejtező dél-amerikai zónájában. Messiék számára nagyon fontos lesz a három pont begyűjtése, hiszen jelenleg csak az osztályozót érő ötödik helyen állnak, mögöttük pedig egy ponttal van lemaradva Chile.

Sampaoli csak Messit fogja kezdetni? Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik