Nemzetközi foci

Piqué ismét megszólalt és elmondta, mi fáj neki a legjobban

A védő nem érti, miért kérdőjelezik meg elkötelezettségét.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a katalán népszavazás után könnyes szemmel nyilatkozó Gerard Piqué kapott hideget-meleget nyilatkozata miatt. Az FC Barcelona játékosa jelezte, ha személye a kapitányt vagy a szövetséget zavarja, akkor lemondja a válogatottságot.

A bekk azóta már a spanyol válogatottal készül a soron következő két vb-selejtezőre, és a szerdai sajtótájékoztatón elárulta: nincs semmi problémája Sergio Ramosszal sem. Korábban a nemzetközi sajtóban felmerült, hogy a két játékos kapcsolata megromlott, amit csak tetézett a vasárnapi népszavazás körüli történések. Piqué azt is elárulta, nem áll szándékában hátat fordítani a spanyol csapatnak.

Ronaldóék, Mbappéék, Lewandowskiék és Buffonék sincsenek biztonságban
Nagy hajrá: sztárcsapatok kényszerülhetnek pótselejtezőre

– A Sergio Ramos és a rólam körüli pletykák hazugságok, partnerek vagyunk, egy célért küzdünk és jól kijövünk egymással.

– Tizenöt éves korom óta erősítem a spanyol válogatottat, tisztelem ezt a családot, büszke vagyok a spanyol nemzeti együttesre, éppen ezért fáj, ha megkérdőjelezik az elkötelezettségemet. Sokszor elmondtam már, milyen büszke vagyok a spanyol válogatottra és azokra a címekre, amiket együtt nyertünk. Albánia ellen nyernünk kell, ha három pontot szerzünk, szinte ott vagyunk Oroszországban. Azon is gondolkoztam, hogy a világbajnokság után is maradnék a válogatottnál. Ez a csapat és a szövetség a családom, folytatni szeretném velük.

A független Katalóniáról

– Hiszem azt, hogy a katalán embereknek jogukban áll szavazni saját jövőjükről, és tisztelni kell azokat, akik másképp vélekednek. Nem az én esetem, de vannak emberek, akik hisznek Katalónia függetlenségében, de egy független ember játszhat Spanyolországért. Elképzelhető, hogy szeretnél saját országot, de ez nem azt jelenti, hogy Spanyolország ellen vagy. Attól még, hogy valaki katalánnak vallja magát, nem jelenti azt, hogy spanyol-ellenes lenne.

– Játékosok vagyunk, akik emberek, de megértem, ha valaki nem akar politikáról beszélni. Voltak, akik azt tanácsolták nekem, hogy ne beszéljek a politikáról. Én csak a véleményemet mondtam el, soha nem álltam sem az egyik, sem pedig a másik oldalon.

Piqué ismét megszólalt Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik