Nemzetközi foci

Kiderült, Kaká miért nem igazolt Manchesterbe

Pedig már az anyagiakban is megegyeztek.

2009 januárjában az AC Milan klasszisát, Kakát csak egy hajszál választotta el attól, hogy a Manchester City játékosa legyen. Az angol klubb százmillió fontot is adott volna a milánóiaknak, a brazil támadó pedig nyolc év távlatából a FourFourTwo-nak elárulta, miért döntött a maradás mellett.

Légy büszke!
Magyar segítséggel verték tönkre az Atléticót a BL-ben

– Nagyon messzire jutottak a tárgyalások, már csak az én végső szavam hiányzott az átigazolás létrejöttéhez. Már annál a pontnál jártunk, hogy a pénzügyekről és minden részletről megegyeztünk. A Citynél sokkal, de sokkal többet kerestem volna mint a Milanban. Aztán elkezdtem tűnődni azon, vajon milyen lenne az életem Angliában, milyen új napi teendőkhöz kellene hozzászoknom, valamint hogy a gyermekeimnek és a feleségemnek milyen nehéz lenne alkalmazkodni az új otthonunkhoz. Ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben.

Ramos és Kaká korábban csapattársak is voltak a Realban Fotó: Europress/AFP

– Arra a következtetésre jutottam, hogy nem ez a megfelelő időpont, hogy a Cityhez igazoljak, a legfőbb ok erre pedig a csapatépítési folyamatnál lévő bizonytalanság volt – folytatta az aranylabdás játékos. – Nem volt egyértelmű számomra, hogyan alakul át a City és hogyan fog ez az egész működni. Arra kértek, hogy Európa egyik legnagyobb történelemmel bíró és az egyik legsikeresebb csapatát hagyjam el egy olyan klub miatt, aminél akkor kezdtek egy teljesen új projektbe. Én lettem volna ott az első nagy játékos. Biztosabb volt a Milanban maradni.

Kaká végül fél évvel később a Real Madridba igazolt, majd 2013-ban újra az AC Milan mezét húzta magára, jelenleg pedig az amerikai Orlandónál rúgja a bőrt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!