Nemzetközi foci

Fél lábbal már továbbjutott a magyar válogatott

Nagyon kellett izgulni a végén.

A magyar U19-es válogatott szerda este megkezdte szereplését a hollandiai Eb-selejtező tornán, ahol első ellenfele Szlovénia volt. Honfitársaink a Bese – Krebsz, Mocsi, Berdó, Majnovics – Lustyik, Schäfer – Kundrák, Palincsár, Bévárdi – Szabó L. tizeneggyel futottak ki a pályára.

Micsoda pech!
Dupla szívás: súlyos sérülés lett a műesésből a Barca BL-meccsén

Az első játékrészben kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, a szünet előtt Bévárdi kapufájánál jártunk a legközelebb a gólhoz. Hasonlóan folytatódott a második játékrész, ekkor Szabó Levente lövése jött ki a kapufáról. Az 58. percben viszont már megérdemelten született meg a magyar vezető gól, a csereként beálló Banó-Szabó passzából Szabó Levente volt eredményes.

Torvund a 78. percben lépett pályára Fotó: vkla.hu

Sokáig úgy tűnt, megőrizzük az előnyünket, ám a 84. percben tizenegyeshez jutottak a szlovénok, amit Celar értékesített. A magyarok nem adták fel, Lustyik révén a 90. percben mégis sikerült behúzni a három pontot, ezzel pedig nagy lépést tettünk a továbbjutás felé.

A csoport másik találkozóján Hollandia 3-0-ra verte Máltát, a kvartettből az első két helyezett jut tovább a tavaszi elitkörbe, ahonnan a csoportelsők kvalifikálják magukat a finnországi kontinenstornára.

Olvasói sztorik