Nemzetközi foci

Óriási elismerés! A Real Madrid klasszisához hasonlítják a magyar tehetséget

A világ hatvan legnagyobb futballreménységét gyűjtötte össze a Guardian – egy magyar is a listán.

A The Guardian hatvan nevet tartalmazó listát állított össze a legnagyobb tehetségeknek vélt, 2000-ben született játékosokból. A listára egy magyar labdarúgó is felkerült.

Bekeményít az MU:
Eltiltották a sérült Pogbát

Az osztrák másodosztályban szereplő FC Liefering 16 éves magyar tehetsége, Szoboszlai Dominik olyan nevek között kapott helyet, mint a Real Madriddal már szerződést kötő Vinicius Júnior, a spanyol sztárcsapatban nevelkedő Antonio Blanco és Miguel Baeza Pérez, vagy éppen a Manchester Cityben bizonyító Benjamín Garre és Lorenzo Gonzalez.

Szoboszlaival kapcsolatban Bernd Storckot, az őt a felnőtt keretbe is meghívó szövetségi kapitányt idézik, aki azt mondta, „nagyszerű jövő vár rá”. Kiemelik: ebben a szezonban minden mérkőzésén kezdőként számolt vele a Red Bull Salzburg tartalékcsapata, a Liefering, ráadásul mindössze 16 évesen már a magyar U21-válogatottban is bemutatkozhatott. Játékstílusát a Real Madridban játszó, német világbajnok Toni Krooshoz hasonlítja a lap által megkérdezett Tomasz Mortimer – mindkét lábával remekül lő, kiválóak a passzai és kiemelkedően magas játékintelligenciája van.

Szoboszlai újabb elismerése Fotó: MLSZ Twitter
Olvasói sztorik