Nemzetközi foci

Melyik bajnokságban játszhat a Barcelona?

Premier League vagy Serie A? Netán Ligue 1? Indul a szavazás.

Az FC Barcelona a Premier League-ben? Akár ez is megtörténhet.

Mint ismert, Spanyolországban az előző hét legfontosabb témája a katalán népszavazás volt, ahol arról adhattak hangot a helyiek – már akik eljutottak a rendőrök által őrzött urnákig –, hogy továbbra is az országhoz akarnak-e tartozni, vagy független állam tagjaként élnek tovább. A nagy bizonytalanság közepette fontos kérdés az is, mi lesz a régió labdarúgóklubjaival, például az FC Barcelonával, ha Katalónia új országgá válik.

Gerard Figueras katalán sportminiszter elmondta, függetlenné válás esetén a Barcelonának, az ​​Espanyolnak és a Gironának is el kell döntenie, hol akar játszani: a spanyol bajnokságban, netán másutt, Olaszországban, Franciaországban, vagy akár az angol Premier League-ben.

Ilyet is ritkán látni!
Piqué könnyeivel küszködve nyilatkozott – VIDEÓ

A Rangadó megkérdezte Magyarország legnagyobb Barca-szurkolói oldalát, az Eurobarca.hu főszerkesztőjét, hogy ő mely másik topbajnokságban képzelné el leginkább a gránátvörös-kékeket.

Zárt kapuk mögött játszottak Suárezék Fotó: Europress/AFP

– Politikai szempontból nagyon sok mindennek kellene még történnie ahhoz, hogy ebből komolyabb téma legyen – kezdte honlapunknak Záborszky Iván. – Azt gondolom, hogy korai még erről gondolkodni, de én nem hiszem, hogy valaha is bekövetkezne az, hogy a Barcelona ne a LaLigában játsszon. Nem tudom elképzelni, hogy a jövőben valaha is más bajnokságban vegyenek részt a gránátvörös-kékek, annyira jelentős tradíciókkal rendelkeznek a spanyol bajnokság történelmében.

Honlapunk természetesen az olvasók véleményére is kíváncsi. Szavazz!

Katalónia függetlensége esetén melyik bajnokságban szerepeljen az FC Barcelona?

Anglia (Premier League): 609
Egyéb: 371
Franciaország (Ligue 1): 290
Olaszország (Serie A): 174

Olvasói sztorik