Nemzetközi foci

Öt edző közül kerül ki az új Bayern-főnök

A Rangadó olvasói szerint Dárdai Pál is átvehetné a münchenieket.

Szavazásunkon csaknem kétszer annyit tartották alkalmasnak Dárdait a Bayern München vezetőedzői posztjára, mint amennyien nem, ám aligha a Hertha magyar trénere lesz a befutó.

Carlo Ancelotti menesztése közel sem simította el a problémákat, elég csak a vasárnapi, berlini mérkőzésre gondolni: a címvédő 2-0-s vezetésről adott át egy pontot a Herthának. A német sajtó szinte biztosra veszi, hogy német edző veszi át a Bayern, méghozzá hamarosan, egy, másfél héten belül.

KELLEMETLEN
Tizenhatezer kilométert utaztak, hogy lássák a Barcát, erre be sem jutottak a stadionba

Ha már a csapatból kikoptak a „nagy helyi hősök”, legalább a szakvezető álljon közel a szurkolók szívéhez – nagyjából ez a legfontosabb jelszó. Nézzük, kik jöhetnek számításba!

Berlinben Ancelotti helyettese, a már szinte németnek számító francia Willy Sagnol irányította az együttest, az egyik forgatókönyv az, hogy az évad végéig nála hagyják a karmesteri pálcát. Elképzelhető, hogy segítséget kap, a nagy öreg Jupp Heynckes személyében, aki valóságos hős Münchenben, azok után, hogy négy éve BL-t, Bundesligát és Német Kupát nyert a csapattal.

A sport1.de szavazásán Thomas Tuchel kapta a legtöbb voksot (37 százalék), aki azonnal át tudná venni a bajor sztárcsapatot, nem úgy, mint az ugyancsak sűrűn emlegetett Julian Nagelsmann (Hoffenheim), vagy Jürgen Klopp (Liverpool).

Új edzőre várnak a Bayern München futballistái Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik