Nemzetközi foci

Serie A: az egyik edzőt kirúgják, a másikat nem

A Genoa vezetőinek türelme elfogyott, az Udinesénél egyelőre nem változtatnak.

A Gazzetta Sportiva arról számolt be, hogy Ivan Juric hamarosan távozik a Genoa kispadjáról. Menesztése oka, hogy csapata mindössze két pontot szerzett az olasz élvonal eddigi hét fordulója során, és csupán az újonc Beneventót előzi meg a tabellán.

Szombat este ismét hazai pályán kaptak ki a genovaiak, ezúttal a Bolognától. A napilap szerint a klubvezetők a világbajnoki selejtezők miatti szünetben elköszönnek a horvát szakvezetőtől.

Ivan Juric hamarosan új munka után nézhet Fotó: Europress/AFP

Ha ez tényleg megtörténik, akkor idén már másodszor bocsátják el Juricsot, ugyanis az előző szezonban Andrea Mandorlini váltotta őt, de a csapat teljesítménye és eredményeesége nem javult, ezért visszahozták a horvát edzőt.

Más a helyzet az Udinesénél, ahol Luigi Del Neri elismerte, szinte biztosan kirúgták volna, ha nem verik meg a Sampdoriát. Mivel 4-0-ra győztek, egyelőre megtarthatja az állását. Az udinei együttes jelenleg két győzelemmel és öt vereséggel rendelkezik.

Ezt olvastad már?
Súlyos beteg a Real Madrid játékosa

“Az elbocsátásom szinte biztos volt, nem csak lehetséges” – nyilatkozta a szombati meccs után Del Neri.

Hozzátette, időbe telik, hogy versenyképessé váljanak, hiszen sok új játékosuk csak augusztus végén érkezett, ráadásul mindannyian különböző stílust képviselnek a labdarúgásban.

Az előző vereségük után némi meglepetésre nem tartott edzést, és ez végül bevált, mert felpaprikázta a futballistákat, akik ezúttal jobban összpontosítottak.

Olvasói sztorik