Nemzetközi foci

Ez a két játékos szinte biztosan nem maradhat Barcelonában

Ernesto Valverde vezetőedző szűkebb kerettel szeretne dolgozni januártól.

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde szűkebb kerettel szeretne dolgozni januártól, és helyet akar csinálni a fiatal játékosnak is, ezért ketten szinte biztosan távoznak a jelenlegi csapatból a téli szünetben – írja a spanyol Sportcímű lap.

Idén nyártól Valverde minden döntés előkészítésében részt vett Josep Segura vezérigazgatóval és Robert Fernandez sportigazgatóval együtt. Az érkezése pillanatától tájékoztatást kapott a tárgyalások valamennyi szakaszáról, és bár eleinte nem voltak kimondott kérései, igényei, ez nem jelenti azt, hogy ne mondta volna el rendszeresen a véleményét.

A belga hátvéd lehet az egyik távozó… Fotó: Europress/AFP

Az volt a célja, hogy Neymar távozása ne csökkentse a csapat erősségét, ezért csak azt kérte, hogy történjenek meg az ehhez szükséges igazolások.

Most azt szeretné, ha szűkülne a keret. Nyáron bizonyos igazolásokat és kölcsönügyleteket nem lehetett nyélbe ütni, ezekre szintén januárban kerülhetne sor.

Valverde problémának érzi, hogy túl sok játékos van az edzéseken, különösen a középpályán, ráadásul szeretne esélyt adni a B-csapat néhány tagjának is.

Ezt olvastad már?
Súlyos beteg a Real Madrid játékosa

Az edző azt akarja, hogy két-három ember távozzon januárban, mert amíg ez nem történik meg, nem tudja rendszeresen használni a fiatalokat az első csapat edzésein.

Valverde tudja, hogy nem könnyű a feladat, ha bizonyos futballisták iránt nincs érdeklődés, de úgy véli, a klub január végéig képes lesz megtalálni a megoldást.

…a török középpályás pedig a másik Fotó: Europress/AFP

Mostantól minden szem a belga védő Thomas Vermaelenre és a török ​​középpályás Arda Turanra szegeződik, hiszen egyikük sem játszott még a La Ligában, illetve a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik