Nemzetközi foci

A Las Palmas elleni bajnoki halasztását kérte a Barcelona

A szövetséghez fordultak a katalánok.

Az FC Barcelona vezetősége arra kérte a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, hogy a katalán népszavazásra való tekintettel halasszák el a Las Palmas elleni spanyol bajnokit, melyet vasárnap 16.15-kor rendeznek – írja a Marca.com.

A szövetség azt a választ adta a Barcának, hogy csak abban az esetben halasztják el a találkozót, amennyiben a rendvédelmi szervek túlságosan veszélyesnek találják az eseményt a közállapotok szempontjából. A Las Palmas időközben közleményében jelezte, hogy spanyol zászló fogja díszíteni a mezüket a délutáni bajnokin.

Ezt olvastad már?
Balhé a Real Madridnál: ezért akadt ki a klasszis középpályás

Mint ismert, reggel 9-kor elkezdődött a helyi népszavazás Katalónia függetlenedéséről, ám ezt a spanyol kormány megpróbálta megakadályozni, a rendőrök pedig a nyitásnál megkezdték a szavazólapok és az urnák lefoglalását. Délelőtt a katalán kormányszóvívő, Jordi Turull azt nyilatkozta, hogy a szavazókörök 73 százalékában kezdődött el a voksolás.

A délelőtt folyamán a Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué is közzétette saját közösségi oldalán, hogy részt vett a katalán népszavazáson, és erre buzdítja a többi honfitársát is: „Együtt megállíthatatlanok vagyunk a demokrácia megvédésében” – írta Piqué.

Amennyiben a szövetség nem engedélyezi a halasztást, de a Barca nem áll ki, féléves eltiltás várhat rá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik