Nemzetközi foci

Kiakadtak a szurkolók, mert három meccset nyert a csapatuk

Fura helyzet: az a baj, ha a kedvencek behúzzák a három pontot.

A vezetőség távozását követelik az Ibis Sport szurkolói, miután a brazil csapat három meccset is megnyert zsinórban, egy esetleges vasárnapi győzelem után pedig klubrekordot állíthatnak be. Az Ibis a brazil Pernambuco állam legalacsonyabb osztályában játszik, az elmúlt két évben pedig egyetlen meccset sem nyert, a világ legrosszabb csapataként tartják számon – írja a The Guardian.

Ezt olvastad már?
Guardiola válogatott kispadra jelentkezett be

A mostani sikerszéria elkeserítette a szurkolókat, mondván veszélybe kerül a csapat identitása, azaz, ha így haladnak, már nem ők lesznek a világ legrosszabb egyesülete. A Ferroviário do Cabo elleni 1-0-s győzelem után a játékosok el is mentek egy helyi bárba ünnepelni és sörözni, egyes drukkerek azonban rájuk rontottak és követelték, hogy ne nyerjenek több meccset, míg mások a klub közösségi oldalán fejezték ki elégedetlenségüket a vezetőség felé.

Az a baj, hogy elkezdték nyerni a meccseket Fotó: Twitter/Ibis Sport Club

Az Ibis egyébként korábban már bekerült a Guiness rekordok könyvébe, miután 1980 és 1984 között, három év és tizenegy hónapon keresztül egyetlen meccset sem nyert. A klub ikonikus alakja, Mauro Shampoo is felszólalt a jelenlegi győzelmek ellen, szerinte a mostani játékosok lerontják az eddig felépített brandet.

Az Ibis elnöke, Ozir Junior azonban szembemegy az elégedetlenkedőkkel, fel szeretne jutni magasabb ligába és bajnokságot akar nyerni.

Olvasói sztorik