Nemzetközi foci

Ebben a bajnokságban játszhat az FC Barcelona, ha győz a katalán népszavazás

Mi lesz akkor a La Ligával?

Ha Katalónia elszakad és függetlenné válik Spanyolországtól, az FC Barcelona a La Liga helyett az angol Premier League-ben szerepelhetne a katalán sportminiszter szerint.

A vasárnapi népszavazás megtartása egyelőre erősen kérdéses, azt ugyanis a spanyol kormány illegálisnak nyilvánította, és a rendőrség lefoglalta a szavazólapokat. A spanyol miniszterelnöke leszögezte, hogy nem lesz voksolás, a Spanyolországhoz lojális pártok is bojkottálnak, a hét és fél millió katalán – köztük Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere – azonban ragaszkodik hozzá.

Ezt olvastad már?
Világhírű edzőkkel fenyegetik az AC Milan szakvezetőjét

A nagy bizonytalanság közepette fontos kérdés az is, mi lesz a régió labdarúgóklubjaival, például az FC Barcelonával, ha Katalónia új országgá válik.

Gerard Figueras katalán sportminiszter elmondta, függetlenné válás esetén a Barcelonának, az ​​Espanyolnak és a Gironának is el kell döntenie, hol akar játszani: a spanyol bajnokságban vagy egy szomszédos országban, Olaszországban, Franciaországban, vagy akár az angol Premier League-ben.

– A spanyol bajnokságokban most is vannak olyan csapatok, amelyek más országból érkeznek, például andorraiak a labdarúgásban és a kosárlabdában. A Monaco Franciaországban, walesi klubok pedig Angliában játszanak. Nem hiszem, hogy az UEFA-nak bármi problémája lenne azzal, ha egy klubcsapat egy másik ország bajnokságában szerepel – érvelt a miniszter.

Izgalmas időszak előtt áll a Barcelona, ha eredményes lesz a szavazás Fotó: Getty Images

Amennyiben az illegális népszavazást mégis megtartják és sikerrel jár, a spanyolok biztosan kitiltják az FC Barcelonát a La Ligából, ezt Javier Tebas elnök is megerősítette.

A katalán nép többségének akaratát nem mellesleg az FC Barcelona is támogatja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik