Nemzetközi foci

Húsz játékperce van, lőtt egy gólt, meg is kapta a válogatott behívót

Alighanem mindenkit meglepett a szövetség kapitány.

Fabian Delph csaknem két év után lehet újra tagja az angol válogatott keretének, miután Gareth Southgate szövetség kapitány meghívta a Szlovénia és Litvánia elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésre készülő együttesbe.

– Fabian Delph kiváló futballista, egy ideig Roy Hodgsonnál nagyon fontos szerepet kapott a válogatottban, csak aztán megsérült – utalt a szakember a 27 éves, kilencszeres válogatott labdarúgóra. Delph – aki legutóbb 2015 novemberében játszott a nemzeti együttesben – mindössze egy bajnoki meccsen lépett pályára a Manchester Cityben ebben az évadban, a Crystal Palace ellen húsz percet kapott, és nem vesztegette az idejét, hiszen ő szerezte az ötödik gólt.


LÁTTAD?

Madridisták, figyelem! Aláírt a sztárcsatár

Tagja az angol együttesnek Dele Alli is, akivel szemben hivatalosan még nem zárult le a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi vizsgálata. A Tottenham játékosa a Szlovákiával játszott szeptemberi vb-selejtezőn obszcén mozdulatot tett, a FIFA azt vizsgálja, hogy Alli mozdulata a játékvezetőnek szólt-e – írja az MTI. A 21 éves futballista és a szövetségi kapitány ugyanis azt állítja, hogy “csak” csapattársának, Kyle Walkernek.

Delph hosszú idő után kapott ismét meghívót Fotó: Europress

– Még nem kaptunk hírt a döntésről, ezért egyelőre meghívtuk, és együtt készül velünk – mondta Southgate, aki reményét fejezte ki, hogy a FIFA-döntésben érvényesül “a józan ész” és Alli pályára léphet a vb-selejtezőkön.

Anglia jövő csütörtökön a Wembleyben fogadja Szlovéniát, három nappal később pedig Litvániában vendégeskedik. Az angolok az F csoport első helyén állnak, öt ponttal előzik meg a második helyezett szlovákokat.

Olvasói sztorik