Nemzetközi foci

Ostrom indul: az „új Messi” duplázott és nagyon kapós lett

Sorban állnak a topklubok az olasz csodagyerekért.

A legfrissebb szigetországi sajtóhírek szerint a Chelsea és a Juventus mellett már a Manchester United is szemet vetett a Genoa 16 éves csodagyerekére, Pietro Pellegrire.

A 2001-es születésű játékos a 2017–2018-as szezont duplával kezdte a Lazio elleni bajnokin, a rómaiak így 3-2-es vereséget szenvedtek a negyedik játéknapon.

EZT FIGYELD!
Mészöly máris visszatérhet az NB I-be

A Sun klub-közeli forrásból úgy értesült: a Genoa elnöke, Enrico Preziosi csakis 40 millió euró körüli összeg ellenében hajlandó elgondolkozni a csúcstehetség eladásán.

Pellegri a mögöttünk hagyott szezonban, 15 évesen debütált a Serie A-ban, májusban pedig gólt lőtt az AS Romának, így az olasz élvonal történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Sajtóhírek szerint Antonio Conte nagy rajongója honfitársa játékának, és azon dolgozik, hogy a Stamford Bridge-re csábítsa a tehetséget. A londoniak mellett a Manchester Unitednél és a Juventusnál is óriási fantáziát látnak a fiatalban, akit Christian Vierihez, illetve Pierluigi Casiraghihoz hasonlítanak. Hazájában az „új Messiként” is emlegetik.

Pellegri (jobbra) nagyon kapós lett Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!