Nemzetközi foci

Nem ajánlatos Moszkvába utazniuk az angol szurkolóknak

Fenyeget vagy figyelmeztet az orosz szövetség?

A Liverpool FC kedden a Szpartak Moszkva, míg a Manchester United huszonnégy órával később a CSZKA Moszkva otthonában lép pályára BL-csoportmérkőzés keretén belül.

BRUTÁLIS HORRORSÉRÜLÉS
Zombitámadás áldozata lett a sztárcsatár? – FOTÓ

Angol sajtóhírek szerint Oroszországban hatalmas a biztonsági készültség és már figyelmeztették a két angol klub drukkereit: vagy viselkednek Moszkvában, vagy mehetnek börtönbe – írja a Sun.

Az óvatos felhívást a helyi szövetség, az Orosz Futball Unió adta ki, és figyelmeztették a szurkolókat: Vladimir Putyin huliganizmus elleni törvényei minden bajkeverővel szemben életbe lépnek. Sajtóhírek szerint az oroszok ilyen formában is a FIFA-nak kívánják megüzenni: végleg le akarnak számolni a futballhuliganizmussal és természetesen készen állnak a 2018-as világbajnokság megrendezésére.

A franciaországi Eb-n az angol és az orosz drukkerekkel is gondok voltak.. Fotó: Getty Images

Az orosz nyomozóbiztosság szóvivője, Vladimir Markin így nyilatkozott a mérkőzések előtt.

– Nem szeretnénk senkit sem fenyegetni, de figyelmeztetjük a Moszkvába utazókat: a törvényeink mindenkire vonatkoznak, nem csak az orosz állampolgárokra. Akik megsértik a szabályainkat, büntetésre számíthatnak. Nincs kizárva, hogy a bajkeverőknek kicsit hosszabb ideig kell Oroszországban maradniuk, ami aligha lesz kellemes időtöltés számukra.

Olvasói sztorik