Nemzetközi foci

Messi nem értette, hogyan tudja semlegesíteni egy ismeretlen védő

Az ötszörös aranylabdás megkérdezte 20 éves ellenfelét, hogy ki is ő valójában?

Az FC Barcelona 3-0-ra győzött az abszolút újonc Girona otthonában a spanyol élvonal szombati játéknapján. A hazaiak kétszer is öngólt vétettek, Lionel Messi ezúttal nem volt eredményes, méghozzá azért, mert Pablo Maffeo rendkívül szorosan őrizte.

A 20 éves hátvéd neve nem véletlenül ismeretlen, maga Messi sem tudta, ki tapadt rá. A spanyol védő a lefújás után elmesélte, hogy az argentin a meccs közben kérdezősködött.

Ezt olvastad már?
Nem áll le a Real Madrid: jövő héten újabb klasszis hosszabbít

“Megkérdezett néhány dolgot, hogy tényleg a Manchester City adott-e kölcsön, illetve mennyi idős vagyok. Nagyon jó volt” – nyilatkozta.

Az újonc spanyol klubnak egyébként ugyanaz a cégcsoport a tulajdonosa, amelyik Guardiola angol csapatának. Maffeo a taktikai feladatairól is elárult néhány részletet.

“Nagyon kellett rá figyelnem, és szorosan a közelében lennem. Nem volt szabad a labdát néznem. Nehéz, nem csak szakmai szempontból, hanem fejben is. Nagyra értékelem a bizalmat, amit az edzőmtől kaptam” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy szinte az egész mérkőzésen Messit kellett őriznie, végül nem vele, inkább Marc-Andre ter Stegennel cserélt mezt.

“Az egyik barátom Ter Stegen-mezét kérte, ezért szóltak a kapusnak. Messi a világ legjobb futballistája, de a barátok az elsők” – mondta Maffeo.

Olvasói sztorik