Nemzetközi foci

Gyurcsó büntetőt rontott, a Pogon kikapott – VIDEÓ

Kleinheisler, Kecskés és Szántó klubja is három pontot szerzett.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombaton a kínai élvonal 26. fordulójában a Jenpien Funde házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Liaoning együttesét. A hazaiaknál Guzmics Richárd végig a pályán volt, csapata négy nyeretlen meccs után szerzett ismét három pontot, így elmozdult a kiesőhelyről, éppen aktuális ellenfelét megelőzve.

Küzd a bennmaradásért Guzmics Richárd kínai csapata Fotó: Europress

A dél-koreai bajnokság 32. körében a Csonnam Dragons 1-0-ra kikapott az Ulsan Hyundai otthonában. A vendégeknél Feczesin Róbert nem volt ott a keretben. A sárkányok már hét bajnoki, illetve nyolc tétmeccs óta nyeretlen.

Ezt olvastad már?
Miben hasonlít Donald Trump fia Stieber Zoltánra?

A kazah élvonal 28. fordulójában az FC Asztana a sérült Kleinheisler László nélkül 2-0-ra legyőzte házigazdaként a Taraz együttesét.

A lengyel élvonal tizedik fordulójában Kecskés Ákos kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Termalica Nieciecza 2-1-es győzelmet arat a Lechia Gdansk játékosai felett. A hazaiak győztes találata – már emberelőnyben – a 95. percben esett büntetőből.

Szántó Tamás sérülés miatt továbbra sem léphetett pályára a Rapid Wien színeiben, csapata hátrányból fordított és nyert (4-2) az AC Wolfsberger ellen az osztrák bajnokság kilencedik játéknapján. Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin odahaza szenvedett 2-1-es vereséget a Gornik Zabrze játékosaitól. A magyar játékos végigjátszotta a bajnokit, 0-0-s állásnál, a 43. percben büntetőt hibázott.

Gyurcsó büntetőt ront

A belga élvonalban ezúttal sem került keretbe a Genk színeiben Köteles László, a hazaiak 1-1-es döntetlent játszottak az Oostende játékosaival.

Kádár Tamás végigjátszotta a Dinamo Kijev hétvégi ukrán bajnokiját, ám a hazaiak nem bírtak a Veres Rivne játékosaival. A találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget. Ausztriában ezúttal sem kapott lehetőséget a Mattersburg színeiben Varga Barnabás, a burgenlandiak 2-2-es döntetlent értek el a LASK Linz otthonában.

Adorján Krisztián kezdő volt az albán Partizani színeiben, ám csapata szombat este 2-0-s vereséget szenvedett a Skenderbeu otthonában. A lengyel másodosztályú Legnica színeiben nem kapott lehetőséget Egerszegi Tamás, honfitársunk kispadról nézte végig a hazaiak 2-0-s vereségét szenvednek a Podbeskidzie játékosaitól.

Lang Ádám nem volt keretben, a Dijon nélküle 3-3-as döntetlent ért el a Lyon otthonában a Ligue 1-ben.

Olvasói sztorik