Nemzetközi foci

Itt tartunk: Achraf Hakimi kezdő lesz a Real Madridban

Hét játékosára nem számíthat Zinédine Zidane az Alavés ellen.

Zinédine Zidane vezetőedző megerősítette, hogy Toni Kroos, Mateo Kovacic, Marcelo, Theo Hernandez, Jesus Vallejo, Karim Benzema és Dani Carvajal sem játszhat a címvédő Real Madridban a szombati bajnoki mérkőzésen a Deportivo Alavés otthonában.

Carvajalnak pihenésre van szüksége, ezért a marokkói válogatott középhátvéd, Achraf Hakimi helyettesíti, akinek a nevét valószínűleg csak a legfanatikusabb Real-rajongók ismerik az észak-afrikai országon kívül.

Ezt olvastad már?
Serie A: doppingbotrány az olasz élvonalban

A 18 éves védő egybként a BL-címvédő több edzőmeccsén is játszott idén nyáron.

“Toni Kroos nem játszhat, szerdán problémája volt a bordájával, és nem kockáztatunk. Remélhetőleg kedden a Borussia Dortmund ellen már számíthatunk rá. A sérülések mindig frusztrálóak, de egy szezon során ilyesmi előfordulhat, ezt el kell fogadnunk. A labdarúgásban ez bármikor megtörténhet, most rossz pillanatban vagyunk, ettől függetlenül nagyon boldoggá tesz, ahogyan játsszuk, és amit csinálunk” – tette hozzá a francia szakvezető.

Úgy vélekedett, a La Liga csak nemrég kezdődött, és nagyon hosszú a szezon, minden csapatnak lesznek gyengébb időszakai, ezért korai lenne messzemenő következtetéseket levonni az eddigi eredményekből.

Zidane dolga egyre nehezebb a csapat összeállításánál Fotó: Getty Images

Zidane fia, a 22 éves Enzo is a Real Madrid játékosa, de a szezon előtt kölcsönadták az Alavés együttesének, vagyis most farkasszemet nézhetnek egymással.

“Természetesen nagyon boldog vagyok miatta, de remélem, nem szerez gólt ellenünk. Mindkettőnk célja, hogy a saját csapata nyerjen” – mondta büszke édesapaként Zidane.

A fiatal középpályás eddig két bajnoki találkozón kapott lehetőséget.

Olvasói sztorik