Nemzetközi foci

Madridból akar visszavonulni a Real szupersztárja

A Real Madrid francia támadója, Karim Benzema csütörtökön ünnepélyes keretek között aláírta új, 2021-ig szóló szerződését a Real Madridnál. A 29 éves csatár sajtótájékoztatón beszélt a királyi gárdáról, pályafutásáról és a válogatottról is.

– Nagyon boldog vagyok, sok mindent jelképez számomra ez a hosszabbítás. Nagyon boldoggá tesz engem, hogy a világ legjobb klubjában folytathatom a pályafutásomat. Nagyon elégedett vagyok az itteni pályafutásommal, és tovább folytatom a munkát, hogy még több trófeát nyerhessünk. Hatalmas a nyomás itt, és jelenleg a Real Madrid nagy játékosai között lehetek, de folytatnom kell a munkát, hogy továbbra is nyomot hagyhassak a klub történelmében – kezdte Benzema.

OLVASTAD MÁR?

Eldőlt, hogy ki nyerte a Neymar-Cavani vitát!

– Ez a klub a pályafutásom legnehezebb pillanataiban is olyan volt nekem, mint a családom. Mindig segítettek nekem, legyen szó sportszakmai vagy magánjellegű dolgokról, mint a tárgyalásom. A Real Madrid elnöke és a klub alkalmazottjai az első napomtól kezdve támogatnak engem, ezért érzem magam itt ilyen jól. Mindig is itt akartam maradni, ennél nincsen jobb hely. Innen szeretnék visszavonulni, mert nincsen ehhez fogható klub. Szerintem ez lesz az utolsó csapat, ahol játszani fogok – szögezte le a francia csatár, aki 2009-ben csatlakozott a Realhoz, de az elmúlt években rengeteg kritikát kapott.

– A csatárok munkája nem csak a gólokról szól. Részt kell venned a játékban, területeket kell nyitnod, gólpasszokat kell adnod. Hozzá kell járulnod a csapat munkájához. Tudom, hogy vannak, akik kritizálnak engem, amiért nem lövök sok gólt, de mögé kell ennek látni, én így gondolom. Természetesen akarok több gólt lőni, de mindig a csapat van nálam a középpontban, az mindenek felett áll. A modern kor csatárának kicsit többet kell adnia, mint a gólok. A kritikák már az életem részévé váltak, ezen a szinten ez a csomag része. Tudom, hogy ennél a klubnál nagyon sokan kritizálnak. Azért vagyok itt, hogy dolgozzak, mert ha kritikákkal illetnek, az azért van, mert többet várnak tőlem, és ezt szeretném én is elérni – idézi Benzema szavait a madridom.hu.

Benzema a Realból akar nyugdíjba menni Fotó: Europress
Olvasói sztorik