Nemzetközi foci

Elképesztő lista: a mezőny Asensio hátát nézi, Dembélé csak negyedik

Fölényben a német nemzetiségű, illetve a Bundesligában játszó futballisták.

A mértékadó L’équipe TOP50-es listán gyűjtötte össze a világ általuk vélt legígéretesebb és legjobb U21-es játékosait. Az első helyet Marco Asensio (spanyol, Real Madrid) szerezte meg, mögötte Dele Alli (angol, Tottenham Hotspur) futott be, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Kylian Mbappé (francia, PSG) állhatott fel.

U21 – TOP50 Fotó: lequipe.fr

Őket a sorban a TOP10-es listán Ousmané Dembélé (francia, Barcelona), Gianluigi Donnarumma (olasz, AC Milan), Gabriel Jesus (brazil, Manchester City), Leroy Sané (német, Manchester City), Kingsley Coman (francia, Bayern München), Marcurs Rashford (angol, Manchester United) és Timo Werner (német, Rb Leipzig) követte.

U21 – TOP50 Fotó: lequipe.fr

U21 – TOP50 Fotó: lequipe.fr

U21 – TOP50 Fotó: lequipe.fr

U21 – TOP50 Fotó: lequipe.fr

Bajnokságokra leosztva a legtöbb játékost a TOP50-ből a Bundesliga adja (11 futballista), majd az angol élvonal következik (10 futballista), megelőzve a LaLigát (9 futballista).

Bajnokságok szerint Fotó: lequipe.fr

A nemzetiséget tekintve a német játékosok vannak többségben (8 fő), majd a sorban a franciák (7) következnek. A spanyolok és az olaszok 4-4, míg az argentinok és a nigériaiak 3-3 játékossal képviseltetik magukat.

Nemzetiség szerint Fotó: lequipe.fr
Olvasói sztorik