Nemzetközi foci

A spanyol bajnokság közvetítési jogát is megszerzi a Spíler Tv?

Úgy tudjuk, a Premier League és a Bajnokok Ligája nem elég, Messiék meccseit is akarja a csatorna.

Ahogy arról a Rangadó beszámolt, előbb a köztévé újságolta örömmel, hogy 2018-tól újabb három évig az M4 Sporton maradnak a Bajnokok Ligája-mérkőzések, majd kedden a TV2 Csoport jelentette be, az övé lesz a legrangosabb európai vetélkedés B-jelű csomagja.

A hírek szerint az Andy Vajna tulajdonában levő médiavállalat olyan ajánlatot tett, amellyel a piacról és a reklámbevételekből élő Sport Televízió nem tudott versenyezni. Honlapunk úgy értesült, ez utóbbi csatornának nem lesz könnyű megtartania a „zászlóshajónak” számító spanyol bajnokságot sem, ugyanis a TV2 Csoport erre is kivetette a hálóját.

EZ FURCSA
Rengeteg pénzt spórol a Barcelona Dembélé sérülésével

A Sport Tv a tizenhét évvel ezelőtti indulása óta közvetíti folyamatosan a LaLiga összecsapásait, aligha kell kiemelni, a Barcelona és a Real Madrid fellépéseire Magyarországon is nagyon sokan kíváncsiak.

Visszatérve a Bajnokok Ligájára, az Indexnemrég a 444.hu nyári cikkére hivatkozva azt írta, a 2015-2018 közötti három évben az eddigi A-csomag 3 millió euróba került évente, míg a B 2.5 millióba. Ami az új szerződést illeti, a 444 a Sportbusiness szakmagazin infóira támaszkodva írta, hogy az új csomagokért az MTVA 5 millió, a Spíler Tv tulajdonosa, a TV2 4.5 millió eurót ajánlott, azaz átszámítva az UEFA három év alatt úgy 10 millió eurós bevételre számíthat a magyar piacról.

– Fontosnak tartjuk, hogy a teljes lakosságnak, egész napon kínáljunk változatos műsorokat, így örömünkre szolgál, hogy újabb prémium tartalommal bővül a kínálatunk. Már most elmondhatjuk, hogy minden játéknapon lesz Bajnokok Ligája-mérkőzés. Azon leszünk, hogy a nézőink minden fontos mérkőzést és összefoglalót láthassanak, ahogy ez a már meglévő exkluzív jogaink esetében is működik – mondta Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója.

Tizenhét éve a Sport Tv adja a Real és a Barca bajnoki meccseit Fotó: Europress
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik