Nemzetközi foci bajnokok ligája

Eldőlt, hogy melyik csatornán tudod nézni a BL-t a következő években

Hivatalos.

Újabb három évig az M4 Sporton a labdarúgó Bajnokok Ligája: 2018 és 2021 között is a közszolgálati csatorna választhat elsőként valamennyi játéknapon a klubfutball legjelentősebb sorozatában – írta sajtóközleményében az MTVA sajtóosztálya.

Az M4 Sport a 2014-es elindulása óta kiemelten fontos feladatának tartja, hogy a magyar érdekeltségű sportesemények mellett a világ legszínvonalasabb sorozatait is elvigye az összes magyar háztartásba. Utóbbiak közé tartozik a labdarúgó Bajnokok Ligája, amelynek közvetítési jogait a következő három szezonra, vagyis egészen 2021-ig tartotta most meg a csatorna.

Ezt láttad már?
Szenzációs villát építtetett a Balatonnál Dárdai Pál – FOTÓK, VIDEÓ

Az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) kötött megállapodás értelmében valamennyi forduló, valamennyi játéknapján a közszolgálati sportadó választhat elsőként mérkőzést. Ez garantálja, hogy minden nagy rangadót – és amennyiben feljut, a magyar bajnok összes mérkőzését – a piacvezető M4 Sport közvetíti élőben, amelynek kizárólagos joga van az összes döntő, elődöntő, valamint az UEFA-szuperkupa élő közvetítésére is.

Még magasabb színvonalú lesz a Bajnokok Ligája

Ráadásul az új szabályok értelmében még több nagy klub jut fel a főtáblára, hiszen a következő szezontól a legerősebb bajnokságok (spanyol, német, angol és olasz) legalább négy csapattal szerepelnek majd a csoportkörben.

– Végtelenül örülünk annak, hogy sikerült meghosszabbítanunk az UEFA-val a labdarúgó Bajnokok Ligájáról szóló szerződésünket. A labdarúgás a magyar emberek kedvenc sportja, ezzel a mostani megállapodással hosszú távon bebiztosítottuk, hogy minden fontos futballmérkőzést az M4 Sport közvetíthessen, hiszen a nemzeti válogatott mérkőzései, a hazai bajnokság és kupasorozat mellett a jövő évi világbajnokságot is mi közvetítjük – fogalmazott Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója.

A jelenleginél is nagyobb csomag

A most aláírt szerződés értelmében 2018 és 2021 között az eddigieknél is részletesebben számol be a csatorna a Bajnokok Ligájáról, hiszen a következő szezontól kezdve felvételről a további mérkőzéseket is tetszés szerint tűzheti műsorára az M4 Sport, így a napi összefoglalók, a csütörtökre tervezett elemző műsor, és a hétvégi BL-magazin mellett olyan mérkőzéseket is láthatnak majd a nézők teljes egészükben, amiket élőben nem.
A jogok nemcsak a földi sugárzású, ingyenesen fogható M4 Sportra, hanem az m4sport.hu internetes portálra egyaránt vonatkoznak.

Fotó: AFP