Nemzetközi foci

Jól fizet: közel hússzoros szorzó Kádárék EL-meccsén

Kádár, Szalai és Korhut csapata is favorit. Kleinheislerékkel nagyot lehet kaszálni. Ki-ki meccset rendeznek Dárdaiéknál.

A Bajnokok Ligája mellett ezen a héten már az Európa Ligában is megrendezik a csoportmérkőzések első fordulóját. A kisebbik nemzetközi kupasorozatban hat magyar lesz érdekelt.

Létezik ilyen?
Lábborotválás közben sérült meg a Real Madrid sztárja

Az A-jelzésű kvartettben a sérült Kleinheisler László csapata, a kazah Asztana harcol a továbbjutásért. A B-csoportba sorsolták Kádár Tamást és a Dinamo Kijevet, a C-ben pedig a szintén sérüléssel bajlódó Szalai Ádám, illetve a Hoffenheim mérkőzéseire figyelhetünk. A G-kvartettben magyaros rangadóra is sor kerülhet, hiszen a svájci Lugano (Vécsei Bálint) és az izraeli Hapoel Beer-Seva (Korhut Mihály) egymásnak feszül.

A Dárda Pál által irányított Hertha BSC a J-csoportban küzd a továbbjutást érő helyekért.

Dárdai Pál csapata spanyol rivális ellen kezd Fotó: Getty Images

A csütörtöki, magyar érdekeltségű EL-program így alakul:

Európa Liga, csoportkör, 1. forduló

19:00 Dinamo Kijev – Skenderbeu
19:00 Hoffenheim–Braga
19:00 Villarreal – FC Asztana
21:05 Hapoel Beer-Seva – Lugano
21:05: Hertha BSC – Athletic Bilbao

Összeállításunkban mutatjuk, hogy a fogadóirodáknál előzetesen kik a mérkőzések esélyesei.

Kleinheisler csapata kudarcra ítélve?

Kleinheisler László hosszú időre kidőlt, így biztosan nem léphet pályára a Villarreal otthonában, ahol a bukik szerint toronymagas a hazai együttes a favorit. A kazah csapat sikere több mint tízszeres (12.5) pénzt fizet, a döntetlen mellett hatos, míg a hazai siker mellett 1.2-es szorzó szerepel.

Kleinheiskerre jó ideig nem számíthat az Asztana Fotó: Getty Images

Ki-ki harc Berlinben

A fogadóirodáknál fej-fej mellett halad a Hertha BSC és az Athletic Bilbao. Bármelyik csapat is nyerjen, a szorzó jelen pillanatban 2.6 körül mozog, míg a döntetlen mellett 3.2 szerepel. A Hertha egy győzelemmel, ugyanennyi döntetlennel, illetve vereséggel kezdett a bajnokságban, míg a Bilbao két győzelem mellett egy döntetlent húzott be, tehát még veretlen.

Jókora győzelmi esélyek: sima Dinamo-siker kezdésként?

A papírforma szerint kötelező győzelem előtt állnak Kádár Tamásék. Az albán Skenderbeu idegenbeli sikerével óriásit lehet kaszálni (18.5-ös odds), a döntetlen hét és félszeres pénzt ígér. Az ukrán csapat győzelme mellett csupán 1.12-es szorzó szerepel.

Az Európa Ligában már-már rutinosnak mondható Hapoel a fogadóirodák szerint csütörtök este jóval esélyesebb, mint a svájci Lugano. Míg az izraeli csapat sikerének szorzója 1,55-szeres, addig a svájciaké kereken hatszoros. A döntetlen majd’ négyszeres (3.7) pénzt ígér.

Portugál rivális látogat a BL-csoportkörről az utolsó, Liverpool FC-t jelentő akadálynál elbukó Hoffenheim otthonában, a Braga a bukiknál ugyanakkor nem favorit. Szalai Ádám csapatának sikere 1.4-szeres pénzt ér, a döntetlen több mint négyszerest, míg a vendég győzelem hétszerest. A Hoffenheim a német élvonalban még veretlen (két győzelem és egy döntetlen a mérlegük), míg a Braga két győzelem mellett már háromszor nullázott.

A Hoffenheim első ellenfele a portugál Braga lesz Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik