Nemzetközi foci

Zidane kényszerben, csatárt keres: íme a három aspiráns

A francia mester azt is elárulta: nem akarta, hogy Morata nyáron távozzon.

A bajnokságban nem kezdett túl jól a címvédő Real Madrid, hiszen három fordulót követően négy pontot már elhullajtott. A támadógépezet akadozik, ráadásul Karim Benzema sérülés miatt bizonytalan időre kidőlt.

A madridiak mestere, Zinedine Zidane elárulta, nyáron szerettek volna csatárposzton tovább erősíteni, főleg azok után, hogy Alvaro Morata távozott, de végül nem sikerült igazolniuk.

Ő maga jelentkezett be…
Kiderült, ki lehet a Bayern München új edzője

– Szerettünk volna a kilences posztra igazolni, ám nem jártunk sikerrel. Szerettem volna, ha Morata marad, ő viszont több játékidőre vágyott, és távozott. Nem volt lehetőségünk új játékost igazolni, ugyanakkor hiszek Mayoralba (– Borja Mayoral Moya: a mostani szezonban csupán egyetlen LaLiga-mérkőzésen jutott szóhoz hat perc erejéig), tudom, hogy éhes a sikerre.

Moratát megtartotta volna Zidane Fotó: Europress

A francia mester nyilatkozata után a Marca rögvest számba is vette, kik lehetnek csatárposzton az ideális jelöltek. A szaklap szerint a téli átigazolási időszakban fiatal csatár kerülhet a madridiak céltáblájára, a friss prognózis szerint közülük válogathat Zidane.

  • Kasper Dolberg

  • A 20 éves dán támadót nyáron nem kis meglepetésre tudta megtartani az Ajax Amszterdam. A Dortmund mellett az AS Monaco is bejelentkezett érte, januárban a Real indíthat ostromot.

  • Timo Werner

  • Az RB Leipzig és a német válogatott üdvöskéje a mögöttünk hagyott szezont 27 góllal zárta, több ízben beszámoltunk már róla, hogy a Real élénken érdeklődik iránta. A lipcseiek persze hosszabbítanának vele…

  • Domenico Berardi
  • A Sassuolo 23 éves fiatalja is több nagycsapat érdeklődését felkeltette már, ám klubja egyelőre ragaszkodik hozzá. Sajtóhírek szerint a mostani szezonra szeretnék még őt megtartani, kérdés, januárban érkezik-e és ha igen, milyen ajánlat Madridból.

    Dolberg már a Real-radarján Fotó: Getty Images
    Olvasói sztorik