Nemzetközi foci

Barcelona: gyűlnek a szavazatok, érik a botrány

A szurkolók elégedetlenségével kell szembenéznie a klubelnöknek.

Az FC Barcelonának már több mint háromezer tagja aláírta Agusti Benedito indítványát, aki bizalmi szavazást kezdeményezett a Josep Maria Bartomeu vezette igazgatótanács ellen.

Szombaton a csapat magabiztosan, 5-0-ra győzött a bajnokságban, de a Camp Nou mellett hosszú sorok kígyóztak a meccs előtt és után is, olyan sokan szerették volna aláírni a petíciót.

Ezt olvastad már?
Védőt igazol a Barcelona

Összesen 16 570 aláírás szükséges a szavazás kiírásához, és a korábbi elnökjelölt biztos benne, hogy még több támogatást kap kedden, amikor a Barca a Juventust fogadja a Bajnokok Ligájában.

Az 53 éves Benedito úgy véli, hogy októberig kell összegyűjteniük a szükséges aláírásoknak, a klub határozottan állítja, hogy a határidő szeptember 19.

A szurkolók hamarosan leválthatják a klubelnököt Fotó: Europress/AFP

Benedito 2010-ben és 2015-ben veszített az elnökválasztáson, most pedig azért támadja Bartomeut és az igazgatótanácsot, mert elégedetlen a munkájukkal.

FRISS:

Kiderült, hogy a korábbi klubelnök is aláírta az indítványt. Joan Laporta 2003 és 2010 között vezette a Barcát, majd a 2015-ös választáson veszített Bartomeuval szemben.

“A klub történetének legjobb csapatát hagytuk rájuk – mármint Sandro Rosellre és Bartomeura –, de ők azzal töltötték az idejüket, hogy megsemmisítsék. A Barcelonát elrabolták, és most a vezetőség hazugságainak és manipulációinak túsza” – hangoztatta Laporta.

Olvasói sztorik