Nemzetközi foci

Tragédia Olaszországban, csúszik a rangadó – FOTÓ

A víz az úr szinte egész országban.

Óriási a káosz Olaszországban, mivel a hajnali esőzések komoly károkat okoztak az ország több pontján. Ennek következtében pedig hivatalosan is egy órával később kezdődik a vasárnap 15 órára kiírt Lazio–Milan rangadó, hiszen a nagy árvíz miatt használhatatlan és nem biztonságos az Olimpico Stadion gyepszőnyege – írja a Football-italia.net.

A rengeteg eső és az erős szél a városban áramkimaradást és közlekedési problémákat is okozott.

Így néz ki az Olimpico környéke.

Hat ember életét vesztette és legalább ketten eltűntek a toszkánai Livornóra szombat éjszaka lesújtó viharban. A vasárnap is folytatódó rossz idő kritikus helyzetet teremtett Pisa városában és Rómában is – adta hírül időközben az MTI.

A nagy erejű vihar vízzel és sárral árasztotta el Livorno városát. Több helyen földcsuszamlások voltak. Négy áldozat egy földszinti épületrészben tartózkodott, amikor a lakóházat víz- és sártenger öntötte el. A halottak egy család tagjai voltak. Egy férfi a Livorno közeli Monteneróban vesztette életét, és az olasz katasztrófavédelem jelentése szerint egy hatodik áldozata is van a viharnak. További két személy eltűnt.

Reggel óta zuhog az eső Rómában is, ahol több metróállomást lezártak a beömlő víz miatt. A hatóságok arra kérték az olasz főváros lakosait, csak szükség esetén hagyják el otthonaikat.
Szombat este elmaradt a Sampdoria-Roma labdarúgó mérkőzés Genova stadionjában.

Így pedig a stadion játéktere Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik