Nemzetközi foci

Légióskörkép: parádés bemutatkozás Sallai Rolandtól

Ismét villogott szlovák légiósunk.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Ezt olvastad már?
Az NB III szombati eredményei: volt meglepetés bőven

Nikolics Nemanja megtörtególtalan sorozatát.

Második gólpasszát jegyezhette a Slovan Bratislava középpályása, Holman Dávid, aki a Podbrezova elleni bajnoki után az AS Trencin otthonában is előkészített. A pozsonyiak 2-2-re végeztek a szlovák bajnokság hetedik fordulójában.

Nagy Dominik a kispadról nézte végig ahogy csapata, a Legia Warszawa 2-1-es verséget szenved a Slask Wroclaw vendégeként a lengyel élvonal nyolcadik fordulójában.

A Nea Szalamisz elleni idegenbeli ciprusi bajnokin mutatkozott be az APOEL csapatában Sallai Roland, aki a 27. percben máris góllal hálálta meg a bizalmat a harmadik fordulóban (1-1). A magyar játékost a 76. percben, 3-1-es vezetésnél cserélték le – csapata végül 4-1-re nyert.

Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is kezdő volt az FK DAC-ban, mely a Presov ellen játszott 0-0-t a szlovák első osztály hetedik fordulójában. Vidát az 59. percben cserélte le Marco Rossi vezetőedző, Kalmár viszont végig a pályán volt – a 49. percben egy sárga lapot is begyűjtött. Mervó Bence nem volt keretben.

Lang Ádám is a kispadról követte csapata 2-1-es vereségét – a francia Dijon a Caentől kapott ki az élvonal ötödik fordulójában.

Holman megszerezte második gólpasszát Fotó: skslovan.com
Olvasói sztorik