Nemzetközi foci

Van egy dolog, amelyben az NB I tíz évvel megelőzte a Bundesligát

Történelmi jelentőségű meccs előtt áll Dárdai Pál csapata.

Az európai élbajnokságok első női játékvezetője, Bibiana Steinhaus bemutatkozása alkalmából félárú jegyeket kínál női szurkolóinak a német Bundesligában szereplő Hertha BSC. Dárdai Pál vezetőedző klubja ötszáz belépőt ad féláron a vasárnapi délutáni, Werder Bremen elleni hazai mérkőzésre.

– Szeretnénk minél több nő számára lehetővé tenni, hogy szemtanúja legyen ennek a történelmi pillanatnak – áll a Hertha BSC honlapján.

Fotó: TF-Images/Getty Images

A német, az angol, a francia, az olasz és a spanyol élvonalban még soha nem vezetett meccset női bíró. A magyar NB I-ben erre már több mint tíz éve sor került, 2007 februárjában Gaál Gyöngyi fújt a Kaposvár–Vác találkozón.

A 38 éves Steinhaus éppen 2007 óta tevékenykedik a német Bundesliga másodosztályában, de közben női Bajnokok Ligája-döntőt és női olimpiai finálét is vezetett. A vasárnapi meccs felvezetéseként a berlini és a brémai vezetőedző is üdvözölte Steinhaus bemutatkozását.

– Nagyon jó teljesítményt nyújtott, amíg idáig eljutott, és a mérkőzésen csak ez a fontos, nem pedig az, hogy a bíró férfi vagy nő – mondta Alexander Nouri.

– Ha egy játékvezető jól teszi a dolgát, nem számít, hogy férfi vagy nő. A másodosztályban hibátlanul fújt, ez nagyszerű. Jó mérkőzést kívánok neki – fogalmazott Dárdai Pál.

Fotó: Europress/AFP