Nemzetközi foci

Csapattársai engedéllyel rugdoshatták Ronaldót az edzéseken

Az edzők direkt félrenéztek egy-egy kemény belépő után.

Még a Manchester United játékosaként az edzéseken sokszor többet volt a földön Cristiano Ronaldo, mint a saját lábán. A pokoli kemény belemenések következtében viszont egyre jobban megtanulta elviselni a brutális belépőket.

A Real Madrid portugál világsztárja annak idején Angliában olyan rúgásokat kapott manchesteri csapattársaitól, hogy néha attól kellett tartani, ottmarad a gyepen.

– Az edzésen a saját csapattársai kaptak rá engedélyt, hogy össze-vissza rugdalják Ronaldót – árulta el az egykori manchesteri tréner, Tony Coton. – Megbeszéltük Alex Ferguson vezetőedzővel, hogy az egymás közötti játékban, de még a megszokott cicázás közben is szemet hunyunk afelett, amikor rongybabaként omlik a földre, és segélykérően pillant a szakvezetőkre.

A gyilkos bánásmódnak az volt a célja, hogy a 2003-ban a Unitedhez szerződött Ronaldo bírja jobban a kemény, sőt, gyakran durva belemenéseket – írja a Bors.

– Ferguson és a többi edző egy-egy kőkemény belemenés után szántszándékkal nézett félre. Roy Keane és Rio Ferdinand különösen kegyetlenül bánt vele, egyszerűen nem adtak neki kegyelmet. Ez a két játékos volt kijelölve arra, hogy rendszeresen móresre tanítsák.

Ronaldót szabadon rugdosták az MU pokróckemény védői Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik