Nemzetközi foci

Drasztikus változás jön a Premier League-ben

Komoly hátrányba kerülnek az angol csapatok.

Rövidebb lesz az átigazolási időszak az angol bajnokságban szereplő együttesek számára, erről a Premier League klubvezetői döntöttek a csütörtöki részvényesi ülésen. Az átigazolási időszak eddig – igazodva a legtöbb európai bajnoksághoz – augusztus 31-én zárult, míg a jövőben a szezon első bajnokiját megelőző csütörtök 17 óra lesz a végső határidő. Idén a Premier League augusztus 11-én rajtolt, húsz nappal az átigazolási időszak zárását megelőzően.

Ezt láttad már?
„Világhírű” erősítés a Fradinál

Így a jövőben nem fordulhat majd elő olyan, mint idén: Alex Oxlade-Chamberlain az Arsenalban játszott a Liverpool ellen, majd négy nappal később a londoniakat 4-0-ra legyőző csapathoz szerződött. Az új szabály csak a játékosok vételét korlátozza, az eladásukat nem.

Az angol másod-, harmad- és negyedosztályra a mostani változás nem vonatkozik, de az érintett klubok szeptember 21-i ülésén szintén napirendre kerül majd a téma. Az átigazolási időszak mostaninál korábbi zárását, a bajnoki nyitányokhoz való igazítását több európai klub, valamint a kontinens sportági szövetségének (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is támogatja.

Nem fordulhat elő többször Oxlade-Chamberlain esetéhez hasonló Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik