Nemzetközi foci

„Neymar az ugródeszkáról pisilt a medencébe”

Javier Tebas szerint Ronaldo vagy Messi is követheti a brazil zsenit a PSG-hez.

Mint ismert, a Paris Saint-Germain közel 200 millió fontot fizetett a Barcelonának a brazil Neymarért, majd közel hasonló vételi ajánlatot tett a Monacótól egyelőre csak kölcsönbe szerződtetett Kylian Mbappéért. A hihetetlen pénzköltés kapcsán most a spanyol La Liga elnöke, Javier Tebas szólalt meg.

Láttad már?
Vajon mit takar a Barca-játékos rejtélyes üzenete?

– Röhögnek a rendszeren. Rajtakaptuk őket, ahogy a medencébe pisilnek. Neymar egyenesen az ugródeszkáról vizelt a vízbe. Ebbe nem nyugodhatunk bele – mondta jelképesen a francia csapat átigazolási politikájáról Tebas. – Azonban itt nem csak a PSG-ről van szó, hanem a Manchester Cityről is. Több tévés bevételre van szükség, különben az olajból származó pénzükkel az összes ilyen játékost felvásárolják.

Neymar átigazolása csak a kezdet, ha nem fékezik meg az olajmágnásokat Fotó: Europress/

A BBC cikkében hozzáteszi, az európai szövetség (UEFA) vizsgálja a PSG átigazolásait, azt, hogy megfelel-e a klub politikája a pénzügyi fair-play szabályainak. A City azonban megúszta ezt a vizsgálatot – pedig utóbbi 215 (körülbelül 71.5 milliárd forint), míg a PSG 214 millió fontot költött a nyáron új igazolásokra. Az eddigi rekordot a Real Madrid tartotta, mely 2009-ben 195 milliós átigazolási kiadással zárt.

Tebas azt sem zárta ki, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo is a franciáknál folytassa.

– Az ő kivásárlási áruk magasabb. Viszont ha a PSG úgy akarja, akkor kinyitja a pénzcsapot, és kifizeti ezeket az összegeket.

Olvasói sztorik