Nemzetközi foci

Korábbi nagyágyúk csapat nélkül: szabad a vásár!

Veretes névsort gyűjtöttünk össze az áron aluli, szabadon igazolható játékosokból.

A nyári átigazolási piac a legtöbb európai országban augusztus 31-én zárult, ám ez nem jelenti azt, hogy a klubok transzferügyei befejeződtek. Tucatnyi olyan játékos nevével találkozhatunk, akik jelenleg is klub nélküliek, szabadon igazolhatóak.

Szubjektív TOP5-ös listánkon mutatjuk a legnagyobb neveket, akik ingyen megszerezhetőek, és még várni sem kell az aláírásukra januárig.

  • Giuseppe Rossi
  • A 30 éves spanyol támadó legutóbb a Celta Vigót erősítette, ám krónikus térdproblémai miután az elmúlt hat évben háromszor dőlt ki sérülés miatt. Jelenleg egészséges, piaci értékét még mindig négymillió euró körüli összegre becsüli a Transfermarkt. A topligákból legutóbb a Sampdoria és a Newscaslte United érdeklődéséről is lehetett hallani.

    Rossi legutóbb a Celta Vigót erősítette Fotó: Getty Images

  • Bacary Sagna
  • A 34 éves francia védő is a rutint képviseli listánkon, legutóbb még a Manchester Cityt erősítette a PL-ben, tizenhét mérkőzésen pályára is lépett a mögöttünk hagyott szezonban. Nyáron lejárt a szerződése, Guardiola pedig lemondott róla, így nem hosszabbítottak vele. Nem kizárt, hogy esetében a Crystal Palace lesz a befutó, de a fogadóirodáknál korábbi klubja, az Arsenal is nagy esélyes.

  • José Antonio Reyes
  • A 34 éves spanyol csatár pályája csúcsán megjárta a Sevillát, az Arsenalt, játszott a Real Madridban is, legutóbb az Espanyolnál számítottak rá szélsőként. A mögöttünk hagyott LaLiga-szezonban huszonegy mérkőzésen három gólig és négy gólpasszig jutott – mindezt csupán 865 percnyi játék után érte el.

    Ha szerencséje lesz, a Las Palmas, Alavés, Brighton trió valamelyikénél találhat magának új klubot. Karrierje csúcsán piaci értéke 20 millió euró körül mozgott, ez most 800 ezer euróra tehető.

  • Claudio Pizarro
  • A 38 éves perui csatár továbbra sem hagyott fel a profi labdarúgással, továbbra is szabadon igazolható játékosként vár bevetésre. A 2016–2017-es szezonban a Werder Bremen alkalmazásában állt, tizenkilenc mérkőzésen pályára is lépett, igaz csupán egy gólig jutott. Talán kevesen gondolták volna, de a Bayern München korábbi gólzsákja a Bundesliga történetének ötödik legeredményesebb játékosa a maga 191 góljával. Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a brémaiak mégis szerződést ajánlanak neki.

    A 38 éves Pizzaro csapatot keres Fotó: Getty Images

  • Mathieu Flamini
  • A 33 éves francia középpályással szezon végén a Crystal Palace nem hosszabbított szerződést, csupán tíz mérkőzésen találkozhattunk a nevével, 268 percnyi játék alatt pedig maradandót nem tudott alkotni a korábbi Arsenal-sztár. MLS-klubok érdeklődéséről és Serie A-s visszatéréséről is lehetett már hallani esetében – klubja azonban továbbra sincs.

    Csak említés szintjén néhány további húzónév, akik jelenleg szabadon igazolható játékosként csapatot keresnek: Joe Ledley, Kolo Touré, Jan Kirchoff, Rickie Lambert, Shay Given.

    Olvasói sztorik