Nemzetközi foci

Elképesztő rekordokat dönt Európa legújabb focicsillaga – VIDEÓ

Liverpoolban örülhetnek...

Korábban beszámoltunk arról, hogy Wales szombaton 1-0-s győzelmet aratott az osztrákok felett vb-selejtezős mérkőzésen. A szigetországiak a csereként beállt 17 éves Ben Woodburn bombagóljával győzték le a sógorokat. A Liverpool FC ifjú titánja huszonegy percet kapott Ausztria ellen, majd a keddi, Moldova elleni találkozón alig fél óra jutott neki.

Woodburn győztes bombája Ausztria ellen

Woodburn alig hogy beállt, győztes gólpasszt adott Robson-Kanunak (1-0), a 2-0-s végeredményt a hosszabbításban Ramsey állította be.

Győztes gólpassz Moldova ellen

A 1999-es születésű támadó egyébként a mostani selejtezős-sorozat legfiatalabb (17 éves, 10 hónapos és 18 napos) gólszerzője lett az osztrákoknak lőtt találatának köszönhetően. A képzeletbeli tinidobogón az amerikai Christian Pulisic és az ugandai Farouk Miya követi őt a sorban, íme:

További érdekesség, hogy Woodburn a Liverpool FC felnőtt keretéhez tartozik, igaz, a 2017–2018-as versenykiírásban még nem kapott lehetőséget a nagyoknál, az U23-as tartalékbajnokságban szerepelt. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a vörösök drukkerei Gerrard utódját látják a legújabb Pool-csillagban.

Soha sem lesz vége?!
Neymar egyre durvábban osztja a Barcelonát

A tavaly novemberi, Leeds United elleni Ligakupa mérkőzésen másodszor kapott lehetőséget a Liverpool felnőtt csapatában Ben Woodburn, aki egyből rekorder lett. 17 évesen és 45 naposan minden idők legfiatalabb játékosa lett a walesi, aki a Pool felnőtt csapatában eredményes tudott lenni. (A korábbi rekordot az ikonnak számító Michael Owen tartotta, az Aranylabdás sztár 1997-ben száz nappal volt korosabb.)

Olvasói sztorik