Nemzetközi foci

Drasztikus változások jöhetnek az átigazolási időszakban

Megszólalt az UEFA elnöke is.

A legfrissebb sajtóhírek szerint az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin támogatja, hogy lerövidítsék a nyári átigazolási időszakot – az új szabály akár már a 2018-2019-es Premier League-szezon előtt életbe léphet.

Ezt olvastad már?
A tartalékokhoz száműzték a magyar kapust

– A legjobb tudomásom szerint Európa-szerte komoly viták vannak a nyári transzfer-időszak lerövidítéséről. Meglátásom szerint az nem jó, ha egy labdarúgó játszik egy klubban szezonkezdetkor, aztán egy másikban, miután lezárult a piac. Talán mondhatom, túl hosszú ideig van nyitva a piac, ezen lehetne rövidíteni – nyilatkozta az Európai Labdarúgó Szövetség első embere.

Mint ismert: a legtöbb európai országban augusztus 31-ig lehetett új játékosokat igazolni, de például Angliában már augusztus 11-én elrajtolt a szezon. Elsősorban ezért is került újfent előtérbe a PL-klubok felháborodása…

Coutinho idén még nem lépett pályára a PL-ben Fotó: Getty Images

Több játékos – például a bajnok Chelsea-ben szereplő Diego Costa, a Liverpoolban játszó Philippe Coutinho, vagy a Swansea labdarúgója, Gylfi Sigurdsson – azért nem lépett pályára az első fordulókban aktuális csapatában, mert arra várt, hogy klubja eladja.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek klubvezetői csütörtöki részvényesi ülésükön szavaznak arról, hogy a jövőben már a Premier League aktuális idényének rajtja előtt lezáruljon a szigetországi átigazolási időszak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik