Nemzetközi foci

„Pepe fejelt bele Priskin könyökébe”

Nem voltak elégedettek a magyar játékosok a spori tevékenykedésével.

Vasárnap este egygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Portugália ellen a világbajnoki selejtező B-csoportjának nyolcadik körében. A találkozó végén Fiola Attila és Guzmics Richárd is elmondta véleményét a kilencven percről. Abban egyetértettek, hogy Priskin Tamás kiállítása nagyban befolyásolta a mérkőzés képét.

Ezt megéri megnézni!
Ilyen lenyűgöző látvány még sosem fogadta a magyar válogatottat – VIDEÓ

– Sajnos az elején kiállították Priskint, ez pedig rányomta a bélyeget a meccsre – kezdte a Videoton jobbhátvédje a 0-1-re végződő összecsapás után. – Ezután küzdött a csapat, ahogyan csak tudott a közönség segítségével. Több volt ebben a meccsben, kár érte. Az elmúlt egy évem nagyon nehéz volt, sérülés követett sérülést, de úgy érzem, most kezdek egyre jobb formába lendülni. Örülök, hogy lehetőséget kaptam, próbáltam élni vele. A meccs elején azt beszéltük, hogy biztos védekezésből próbálunk kontrázni, de a piros lap után még jobban vissza kellett állnunk.

Fiola szerint jól küzdött a csapat Fotó: Europress/AFP

– Nagyszerű közönségünk van, jobb lenne egy nagyobb stadion az ilyen találkozókra, hiszen biztosan még többen kijönnének – folytatta Fiola a vegyes zónában. – Nem szoktunk foglalkozni a játékvezetővel, de ezúttal senki nem volt vele megelégedve, nagyon a portugáloknak fújt. Amikor ilyen kaliberű csapat az ellenfél, akkor ez szokott lenni, túlságosan védik őket, mindent lefújnak nekik. Jó kérdés, hogy a kiállítás jogos volt-e, én messze voltam a szituációtól. Priskin azt mondta, hogy amikor felugrott, Pepe fejelt bele a könyökébe, nem pedig ő ütött oda. Ha így nézzük, akkor nem volt jogos a piros.

– Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, viszont így, hogy tíz emberrel játszottunk, kicsit elmaradtunk az elvárt játéktól – mondta Guzmics az újságíróknak. – Slusszpoén lehetett volna a végén, ha Fiola fejese bemegy, de sajnos kikaptunk. Nagy öröm, hogy a közönség így is értékelte a teljesítményünket. Sok mindent megváltoztatott a kiállítás. Világklasszisok ellen játszottunk, felvettük velük a versenyt, helyenként szépen kihoztuk a labdát. Nagyon jól levédekeztük a területeket, kevés lehetősége volt Cristiano Ronaldónak. A végén, amikor megszerezték a vezetést, kicsit vissza is vett a tempóból, nehogy összeszedjen egy sérülést, hiszen elég sokszor odaléptünk neki.

Guzmics úgy látta, jól levédekeztük CR-t Fotó: Europress/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik