Nemzetközi foci

Pátkai elmondta, számít-e meghívóra legközelebb is

A magyar válogatott középpályása önkritikus magával szemben.

Matematikailag is elszállt az esélye a magyar válogatottnak a 2018-as világbajnokságra való kvalifikációra, miután 1-0-ra kikapott Portugáliától vasárnap este a Groupama Arénában. A mérkőzés végén a nagyot harcoló Pátkai Máté, valamint az Eppel Márton helyére beálló Böde Dániel állta az újságírók rohamát.

Ezt láttad már?
Magyar kisfiút varázsolt el Ronaldo – FOTÓ

– Sajnos keveset voltam játékban, nem igazán tudták a társak felívelni rám a labdát – mondta a Ferencváros támadója. – Összességében sajnos a portugálok megérdemelten nyertek. A vállalható vereség kategóriába tartozik ez a meccs, de mégis csak vereség, nincs sok okunk örülni. Volt tartása a csapatnak, ha így küzdenénk mindig, akkor nagy probléma nem lenne és a nézők mindig így tapsolnának a végén. Szép csattanó lett volna a végén, ha tíz emberrel kiegyenlítünk, kár, hogy nem jött össze. Sajnos az sem jó, hogy a következő meccsre sokan kisárgultak, piros laposunk is van és jó néhány sérültünk, nem egyszerű a jövő. Ha reálisan nézzük, akkor a következő meccsen Svájc a favorit, aztán itthon Feröer-szigeteket pedig meg kell verni. Bízom abban, hogy minél több pontot tudunk szerezni a következő két meccsen.

Bödének 30 perc jutott Fotó: Europress/AFP

– Hasonló volt ez a meccs, mint a nemzetközi találkozók a Videoton színében – ezt már Pátkai Máté mondta a Rangadónak. – Remek csapat a portugál, sokat passzoltak, de könnyebb dolguk volt azáltal, hogy hatvan percet emberelőnyben játszottak. Így is meg tudtunk ugrani azonban néhányszor, voltak biztató lehetőségeink, de még több lett volna, ha többet tudjuk járatni a labdát. Mindenki kitette a szívét a pályára, a közönség is űzött-hajtott minket, de reális eredmény született annak tekintetében, hogy 70-80 percet végigtámadott Portugália. Nekem is volt egy lehetőségem egy beívelés után: Eppel combjáról átpattant a két védő feje fölött a labda, majd nem haboztam, egyből lőttem, harminc centivel mehetett talán mellé.

– Le a kalappal a szurkolók előtt, nagyon bízom benne, hogy legközelebb is hasonló hangulat fog várni minket és akkor majd jó eredménnyel is meg tudjuk hálálni – reménykedett a Videoton középpályása, aki két év elteltével került vissza a válogatottba Lettország és Portugália ellen. – Ahhoz, hogy legközelebb is kapjak meghívót, továbbra is bizonyítanom kell a következő meccseken a Videotonban. A Lettország elleni meccs után a szövetségi kapitány is mondott nekem biztató szavakat, úgy érzékeltem, hogy elégedett volt velem. Én mindig önkritikus vagyok magammal szemben, keresem azokat a pontokat, amiben még lehet előrelépni, ezeken fogok a jövőben javítani.

Pátkai magas szinten játszott Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik