Nemzetközi foci

Csapatnyi klasszisról maradt le a Barca

Ütős tizenegyet lehetne összeállítani azokból a futballistákból, akik iránt a nyáron érdeklődést mutatott a katalán klub.

Továbbra is téma a világsajtóban a Barcelona nyári „teljesítménye”, nevezetesen: az átigazolási időszak bénázása. A klub a pénteki utolsó napon sem szerződtetett új futballistát, pedig nagyon akart – nem véletlen, hogy a katalán sajtó egész nap az esetleges új fiúkról írt.

Szó volt Philippe Coutinhóról, akiről a katalán sajtó szerint péntek este 22.15 magasságában mondott le véglegesen a Barca. Úgy tudni, 160 millió eurót sem sajnáltak volna érte, ám a Liverpool ezt az ajánlatot is kikosarazta. Ángel di Maríát a PSG nem engedte el (80 milliót kért érte…), noha a párizsiaknál is hangosan kopogtattak a spanyolok.

EZT NÉZD!
Lemond a legnagyobb csillagáról az Atlético?

A nap folyamán felvetődött Mesut Özil, Paulo Dybala és Rijad Mahrez neve is, ám a „pótmegoldások” eleve nem ígértek sok sikert. Vagyis az FC Barcelona végül „csak” a Semedo, Deulofeu, Paulinho, Dembélé-négyest hozta a nyári igazolási időszakban, ami jóval szerényebb „termés” a vártnál.

A goal.com gyorsan össze is dobott egy álomcsapatot azokból a játékosokból, akikre hajtott az FCB, ám végül nem lettek Ernesto Valverde edző futballistái.