Nemzetközi foci

Serie A-s szinthez hasonlította két társa teljesítményét Guzmics

A válogatott védő nagyon reméli, nem úgy alakul a portugálok elleni meccs, mint az Európa-bajnokságon.

A meccset szinte végig kézben tartva, magabiztos győzelmet aratott csütörtök este a magyar válogatott Lettország ellen a világbajnoki selejtezősorozat B-csoportjában. A 3-1-re végződött találkozó után a kínai Jenpien Funde légiósa, Guzmics Richárd értékelt a Rangadó.hu érdeklődésére.

Ezt olvastad már?
Éjfél előtt robbantott a Fradi: ghánai válogatott érkezett – hivatalos

– Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást és a remek hangulatot. Látták rajtunk, hogy küzdünk, csúszunk-mászunk a pályán, ezt pedig értékelték, egy rossz szót nem hallottunk a nézőtérről – kezdte a Guzmics. – A kínai bajnokságban sokkal több dolgom van általában hátul, de azért most is folyamatosan figyelni kellett. Két csatárral játszottak, akik igyekeztek helyzeteket kialakítani, de nagyon jól kontrolláltuk a mérkőzést hátul is. Jól éreztem magamat a pályán, örülök, hogy nyertünk. Szinte minden a terv szerint alakult. Már az első perctől nyomtunk és ennek hamar meglett az eredménye, összességében is sok helyzetet tudtunk kialakítani. Külön öröm, hogy a szurkolókat magunk mögé tudtuk állítani. Az andorrai meccsnek még van böjtje, a portugálok ellen is hasonló módon kell küzdenünk.

Guzmics úgy látta, minden a terv szerint alakult Fotó: Getty Images

– Az egyéni hibáinkból sajnos az ellenfél helyzeteket tudott kialakítani és gólt is lőtt, erre jobban oda kell figyelnünk – folytatta a védő, aki végigjátszotta a meccset. – Pozitívum, hogy a kezünkben tartottuk a találkozót, sok labdát szereztünk a középpályán, harcosak voltunk. Ha a helyzeteket jobban kihasználjuk, akkor még szebb lett volna az eredmény, de természetesen így sem vagyunk elégedetlenek.

A Videoton FC középpályása, Pátkai Máté, és a Ferencváros gólvágója, Varga Roland is több mint két év elteltével játszott újra a válogatottban, Guzmics mindkettejükkel nagyon elégedett volt.

– Dinamikusan játszottak, minden szituációra időben odaértek, nagyon jól játszották az egy-egy elleni szituációkat. Ha kívülről valaki látja őket, akkor azt gondolná, hogy ezek a srácok a Serie A-ban játszanak, nem pedig az NB I-ben – vélte a középhátvéd, majd zárásként a vasárnapi, Portugália elleni vb-selejtezőre is kitért. – Nagyon remélem, hogy nem alakul úgy a meccs, mint az Európa-bajnokságon, nem örülnék a három kapott gólnak. Bízom benne, hogy jó mérkőzést játszunk ellenük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik