Nemzetközi foci

Csatártúltengés után most hiány van elöl

Már nem állunk túl jól támadóposzton. Te kit játszatnál a portugálok ellen? [b]Szavazz![/b]

Te kit tennél a kezdőbe Szalai helyett a portugálok ellen?

Böde Dánielt: 847
Priskin Tamást: 328
Eppel Mártont: 229
Valamelyik támadó középpályást: 96

Néhány hónappal ezelőtt még arról cikkeztünk, hogy kellemes problémákkal kell szembesülnie a támadóposzton Bernd Storck szövetségi kapitánynak, hiszen több jó formában lévő játékos áhítozik arra, hogy ő legyen a kezdő ék a magyar válogatott egycsatáros felállásában.

Mára azonban eljutottunk odáig, hogy a sérülések és egyéb okok miatt – egy kis túlzással – hiányposzt lett ebből a csapatrészből. Az amerikai bajnokság gólkirály-jelöltje, Nikolics Nemanja néhány héttel ezelőtt lemondta a válogatottságot, a már szintén az MLS-ben tevékenykedő Németh Krisztián nem kapott meghívót, Balogh Norbert nincs játékban, az előző meccseken pedig nem győzte meg a kapitányt, míg a lettek ellen gólt szerző Szalai Ádám sérülése miatt kihagyja a portugálok elleni vasárnapi vb-selejtezőt.

Bernd Storck így már csak három csatár közül választhatja ki azt az egyént, aki rémisztgetheti a hétvégén Cristiano Ronaldóékát – lássuk be, most nem ez a legerősebb csapatrész. Vegyük sorra, kik maradtak.

Ezt olvastad már?
A Liverpool sztárja döntött: nem hosszabbít, így távozhat
Szalai megsérült a lettek ellen Fotó: Getty Images

Priskin Tamás (FTC): a 30 éves támadó idén nyáron igazolt a Slovan Bratislavától a Ferencvárosba, ahol azonban jelenleg még adós a gólokkal. Az eddig eltelt hét forduló alatt kétszer lehetőséget sem kapott Thomas Dolltól, öt pályára lépése alkalmával pedig kétszer vette be az ellenfelek kapuját. Ezen kívül többnyire az elpuskázott ziccerei miatt dühönghettek a fradisták.

Böde Dániel (FTC): a most futó szezon elején kisebb sérüléssel küszködött, első bajnokiját a második körben játszotta Újpesten, akkor tizennégy percre állt be. Mindössze egyszer volt tagja a kezdőcsapatnak, felépülése után sem találta még meg egyelőre régi önmagát. Igaz a Mezőkövesdnek és a Haladásnak betalált, de Pepe és José Fonte enyhén szólva is magasabb kategóriát képviselnek, mint a borsodi és szombathelyi védők.

Eppel Márton (Budapest Honvéd): egyértelműen az ő formája a legjobb az előző két társához képest, négy gólnál és egy gólpassznál jár már az NB I 2017-18-as kiírásában. A 25 éves csatár azonban nemzetközi szinten egyáltalán nem villog ennyire, júniusban az oroszok és az andorraiak ellen sem váltotta meg a világot. Márpedig vasárnap az említett csapatoknál is sokkal erősebb együttes érkezik a Groupama Arénába…

Nincs könnyű helyzetben Bernd Storck, ezúttal azonban a probléma nem a kellemes fajtából való. Te kit játszatnál csatárként? Szavazz!

Böde lehet a megoldás a portugálok ellen? Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik